• Morden23
    Nem végletekben gondolkodom azért. Na, haladjunk sorban:)

OS/2-hez sosem volt szerencsém, nem nyilatkozom. A LINUX-ok inkompatibilitása még mindig sok embert elrettent, aki pedig látott már MAC OS-t, az tudja, hogy nagyon nagyszerű oprendszer, de nem éppen WIN.
    De nem akarom a mostaniakat összehasonlítani: ha mondjuk MAC és WIN fiftififti piacrészesedés lenne, akkor nem tudom, mi lenne, mert most nem így van:)

Az, hogy csak egyvalamin futnak a dolgok, az nem csak az MS-nek jó. Most pont a játékok miatt ágálsz, nagyon nemjó példa, mert aki csak játszik a gépével, annak nem tudom, mi a parája ezzel az egésszel. Felrakom a Csé-t, és megy. Kész.
    Ha nem (vagy nem csak) játszol, akkor már jönnek a problémák. A legtöbb nagy cég azért legalább két verziót szokott programozni, de nem várhatod el pl. a newtek-től, hogy MAC-re, LINUX-ra és WIN-re, pluszban még 5-10-20-100 (fiktív) oprendszerre írjon programot. Egy LightWave-et, Videotoaster-t, satöbbit azért szintén nem akkora buli megírni.

A tanulásról: az nem hozzáállás, hanem idő és affinitás kérdése. Én is szeretnék megtanulni japánul, de nem különösebben engedi meg az időm. Ki a franc ér rá arra, hogy mondjuk egyszerre 3, vagy három évente 1 (most csak hasraütésszerűen) oprendszerrel tanuljon meg bánni? Aki ezt szeretné, annak vagy meló, vagy barátnő kell sürgősen:)
    Az iskolai informatika egy teljesen más kérdés, szerintem ide se vegyük. Vagy egy szofisztikált, ilyen irányultságú suliba jársz, vagy ímmelámmal tanítanak valami szart.

IE-vel kimondtad a lényeget. Nem sok oprendszer kell, elég akár egy is, csak működjön jobban a felhasználói információvisszacsatolás.

OpenOffice-re sokan sokmindent mondanak, legtöbben azt, hogy szar.
    Nekem, ha valamit használok, akkor az érdekel, hogy MOST legyen jó és működőképes, nem pedig az, hogy a homályos jövőben a soksok körbefejlesztéstől mennyire lesz klassz és letisztult.

Végülis ennyi. Ami még érdekes, hogy nagyon sokfajta célra használok PC-t, és rajta figyel a WIN (amúgy XP). Soha életemben nem volt IGAZI bajom vele, azaz soha nem ütköztem helyrehozhatatlan, illetve katasztrofális problémába, ami egyértelműen a WIN miatt volt. Kifagy néha, belassul néha, satöbbi, satöbbi, ok. A Jaguárt is kell szervízelni...