• Morden23
    Az "összes versenytárs elnyomása" ebben az esetben nem túl sok versenytársat jelent, ráadásul egy komplett új OPrendszer bevezetése rendkívül sok utánajárás és marketingköltség (még letölteni se nagyon töltenék le az emberek, az oprendszer azért nem olyan, mint mondjuk egy új msn, hogy "felrakomkipróbálom"). Mellesleg a product placement-re megvannak a törvényes módok is, arról nem is beszélve, hogy a nemzetközi jogba ne is menjünk bele. Még a jogászok legtöbbje is rühelli, olyan kaotikus.

Ha az office-t nem csak WIN alá adnák ki, akkor mi alá? Úgy értem, még mi alá akarod kiadni?

A "téged ez zavar"-t pedig úgy értettem, hogy az átlagembernek ez nem jelent semmit.
    A Windows nem amiatt van monopolhelyzetben, mert gonoszan lefejvadászkodik minden "ifjú titán"-t, hanem mert a felhasználók felpakolták őket a trónra. Egy "average" felhasználó számára nincsenek alternatívák. Azért azt valljuk be, hogy az emberek nagytöbbségét nem a "de jó, új oprendszer, rakjuk már fel" teszi ki, hanem a fix dolgokra, normális munkafelületre, esetleg multimédia platformra vágyó koma.

IE "szarságát" pedig nem vitatom, annak ellenére, hogy vannak ismerőseim, akik használják, és (láss csodát) tök elégedettek is vele.
    Amúgy ha már pont a webbrowser-eket hozod fel, akkor nem kéne azzal érvelni, hogy az IE monopolhelyzetben van. Kismillió browser van (AOL, Netscape, Opera, FireFox, hogy csak egy párat...), és szerintem mindenki talál kedvére valót.

Kíváncsi vagyok, milyen oldalak nem mennek FireFox alatt... én ezt használom már jóideje, sosem volt ilyen bajom vele (félreértés ne essék, nem istenítem, de gond egy szál sem vele). Ha 5000-ből (vagy még többől) 1 honlap nem megy, akkor a honlapfejlesztőnek sem árt picit filóznia.

És nem azt hangoztatom, hogy megfelel, mert jómagam Svájc vagyok az ügyben (ha holnap kijönne 5000 új oprendszer, akkor sem váltanék, mert 1. jó nekem a WIN 2. nincsen kedvem megtanulni valami új marhaságot kezelni 3. jobb dolgom is van, mint "vagy sikerül, vagy nem" próbálkozásokat tesztelgetni).

Én azt mondom, hogy szidni lehet az MS üzletpolitikáját, de felesleges. TERMÉSZETESEN minden a pénzről szól.