A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
Azt reméltem - hosszú idő tudom, hogy naív vagyok, de nem tehetek róla, nem tudom kinőni -, hogy az egykori "reality show"-s "sztárok" kikopnak a TV-kből...
Szinte lakonikus nyugalommal konstatálom, hogy egyre több hülyét látok műsort vezetni a TV-kben, és mindegyik olyan "laza", mint a Riga-lánc, vagy olyan lenge, mint egy útszéli kurva...
Hánynom kell, hogy valakit, okádék-szájúként, VV-s, BB-s múlttal - "mert majd szeretnék média személyiség lenni, ha kimegyek a villából", "szívesen dolgoznék a tévében" - nem rúgnak ki a kereskedelmi tévékből [direkt írom kis kezdőbetűkkel, mert számomra nem emberek: majka, ágica...], s annak ellenére, hogy műsoraik színvonala fordított arányban van a reklámozással töltött idő növekedéssel, erőt sem fordítanak a kultúra műsorrendbe való belopására.
Sajnálatos, hogy a KULTÚRÁT ápoló m1, m2, Duna TV közel sem olyan népszerű, mint a hatszor ugyanazon filmet, és "kiloccsantotta, eltaposta, megfulladt, túladagolta, fejbe lőtte" stb. szlogennel kezdődő bulvár műsorokkal operáló tévék.
Kifakadásom azért ilyen vehemens, mert szülőfalumba történt kényszerű visszonulásom során vettm észre, mennyi idióta kisgenerációs létezik a világon - azt hittem, csak a városokban "trendy" a vágom, pucy, és társai
---- Az első Való Világos "Elvis"-t körömcsipsszel darabolnám fel, s közben azt kiáltoznám neki: Na ezt már "vágod"?! ----
Értsd: ő "népszerűsítette" ezt az idióta kitöltő szót...