A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
Nem fáj, csak megjegyeztem valamit, te pedig támadásnak veszed (és töröltetéssel jössz - miért töröltetnék bármit? nem vagyok se házigazda, se moderátor), pedig ezt is már átbeszéltük, hogy nem támadok, és nem ellened van a dolog (csak te felveszed, mert talán azt hiszed bármilyen autoritásom van bármilyen témában, vagy bármilyen okból másképp tekintesz az én véleményemre, mint bármelyik másik fórumozóéra).
Pont arról beszéltem, hogy a heti 10 ilyenből 9,5 szerencsétlen kisdiákok műve, akiknek lenne lehetősége az életben arra, hogy igényesebbek legyenek, számomra a lenti írás szerzője úgy jön le (és ez ott van az előző szövegben is, hogy szerintem és számomra -> szubjektivitás), hogy nem. Az előbbinél értem a gúnyt, utóbbinál nem, emellett eddig is megpróbáltam egy tudományos nézetet mutatni egy-egy szövegnél, amit te ismét támadásnak vettél, és "Ja jó, akkor minden rendben van" reakcióval jutalmaztál - nem támadás volt, nem annak volt szánva - ahogy az eddigiek sem, és ahogy ezután sem.
A szöveg szerintem ilyen, és szerintem a szerzőjét nem kellene lenézni - szerinted nem ilyen, és szerinted igen ("Az a fránya 6 elemi...") - ennyi, két vélemény, nem arról szól a világ, hogy mindenről meg kell győzni a másikat, én csak kifejtettem részletesebben a gondolataimat azután, hogy te támadásnak vetted a hozzászólásomat, pedig nem az volt első körben sem.
Nem azt írtam, hogy zavarnak az ilyenek, hanem azt, hogy szerintem az író egy ilyen személy lehet (hasonló példaként hozva Nádasdy cikkét), és az ilyen szövegek inkább érdekesek, mint kigúnyolni valók - bárhogy is, a topicban ugyanúgy helyük lehet, hiszen elférnek itt sima elgépelések is, és ragozási különbségek is. A cél nem csak a szórakozás, szórakoztatás lehet, hanem egy kis tudományosság csepegtetése is, ebben próbálok én itt részt venni.
Annyit próbáltam hangsúlyozni (harmadszor is leírva), hogy a gúnyt inkább azok irányába érdemes irányítani itt a topicban, akiknek meg lenne a lehetősége arra, hogy komoly energiák befektetése nélkül sokkal igényesebbek legyenek - te is tucatnyi ilyen hozzászólást küldtél be abból a játékból, amiben részt vettél (részt veszel).
Nem csak a te szövegeidhez szólok egyébként hozzá: #1549, #1508, ők sem vették támadásnak a szövegemet, te se tedd, senki nem kerül külön elbírálás alá azért, mert ez vagy az a nickje ebben a topicban.