• dez
    Te most hülyéskedsz, ugye? Nem bírod a meleget, vagy mi? :P
    Foglalmam sincs, most mi a bajod.

Athon64 tuningról volt szó, és ide tartozik a mag szorzó is és az AGP/PCI freki lock is. Utóbbi azért, mert ha nem fix, akkor kevésbé lehet tuningolni. De azért "nincs hozzá semmi köze"... Áhh... És nem csak a (korábbi) VIA lapokkal jöttem, hanem már nem tudom hányadszorra írom le, hogy alapból sok Nforce alaplapon sincs fixre állítva, és trükkös lehet visszaállítani.

Meg ne keverd már össze-vissza a proci mag szorzót és a HTT szorzót! A mag órajelet nem a HTT frekiből számolja, hanem mindkettőt az FSB-ből! (Meg a mem órajelet is.) Csak úgy tudsz tuningolni, ha felfelé állítod az FSB frekit, mert ahhoz képest számolja a mag-órajelet a mag-szorzóval, amit nem tudsz felfelé állítani.

Tudom, hogy lefelé lehet állítani a mag szorzót (ez kell a Cool'n'Quiethez), de sokat érsz vele... Egyszerűbb tuninghoz felfelé kellene állítani, az meg le van lockolva, erről beszélek. Épp ezért kell az FSB-vel szórakozni (és ezért számít, ha nem fix az AGP/PCI clock, stb.). Lehetséges, hogy még jobban lehetne tuningolni, ha felfelé szabadon lehetne állítani a mag-szorzót. Oké, hogy a HTT szorzót szabadon lehet állítani, szal az nem gond. De pl. magas FSB-nél a legkisebb mem-szorzó is túl magas lehet, mivel azt is az FSB-ből számolja, nem a HTT-ből. És talán eleve nincs túl magas FSB órajelekre felkészítve a szorzó-áramkör (órajelgenerátor egység) a prociban.

És még te mondod rám, hogy feleslegesen kötekedem, amikor most is te kötekedsz feleslegesen.