• dez
    Most már nem tudom eldönteni, hogy te tényleg ennyire gyenge felfogású vagy, vagy ekkora egy gennyláda vagy. :P
    Miután kiderült, hogy én végig az alap-órajel szinonímájaként használtam az "FSB"-t (mint sok esetben mások is), és mégis beteszed a szöveget az aláírásodba, azt mutatja, hogy az utóbbi eset áll fenn.
    Összedőlne a világ, ha egyszer azt írnád: "oké, félreértettük egymást"?

1.
    "Nem arrol volt szo, hogy mi a vegleges orajel, hanem hogy fix e a processzor szorzoja."

Miért nem mondasz igazat? De nagyon is ott indult a dolog, hogy mi a végleges órajel. Te írtad:

"A Venice 3000+nal jo ha a processzorok 2%-a megy 2700MHzen leghutessel (50% overclock).
    A tobbi a 30-40%-os tuning kornyeki eremdmenyt eri el."

Mire én leírtam, hogy sok esetben miért nem tudják kihozni a procikból, amit bírnának. Igaz, vagy nem igaz?
    --------
    "Az "nem fix" mivel lefele allithato, sot FXnel folfele is."

Már megint terelsz, mert én nem fixet írtam (azt te írtad), és ezt írtam: "itt szorzólock van". És tényleg van, mert Opteront kivéve (de a Venice nem Opteron) felfelé nem módosítható a cpu szorzó. Azaz felfele lock van rajta: "CPU Multiplier All A64s are at least Half Locked." Akkor most van szorzólock, vagy nincs? Erre válaszolj, ne arra, hogy fix-e, mert azt nem én írtam.
    --------
    "Igy semmi koze ahhoz kerdeshez az orajelnek, hogy "fix" e a processzor szorzoja."

Nem fix, hanem felfelé locked. És már hogy ne lenne köze a kérdéshez, amikor éppen ezért kell az alap-órajellel és a szorzókkal trükközni, stb.
    --------
    "2.
    Mi koze van a VIA alaplapnak ismet ahhoz, hogy milyen a processzor szorzoja fix vagy sem ? Semmi."

Nem fix, hanem locked (felfelé). Régebbi VIA lapokon jóval korlátozottabban lehetett alap-órajelet emelni. Így, mivel nem cpu szorzót sem emelni, korlátozottak a tuningolási lehetőségek. Tehát, van köze egymáshoz a két dolognak, vagy nincs (tuning szempontból)? Van.
    ---------
    "A PCI/AGP orajel emelkedesenek megint semmi koze van a "fix" processzor szorzohoz."

Tuning szempontból (erről beszélünk) van, lásd eggyel feljebb.
    --------
    "Annak megint semmi koze nincs hozza, hogy "HTT szorzót, és/vagy a mem szorzót nem állították be megfelelően", mert kit erdekel, ha elrontanak valamit, az nem a processzor vagy lap hibaja."

Engem nagyon is érdekel, mert ők azt hiszik, hogy a proci hibája, hogy csak 10-20-30%-ot tudtak tuningolni, pedig a proci bírt volna sokkal többet.
    ----------
    "3.
    Aki az FSBrol olyan tetelt ir a buszrendszerrol, hogy 200MHz az ne akarja nekem megmagyarazni, hogy en mit tudok vagy sem.
    Te kb megragadhattal az EV6 buszrendszernel."

Értelmes ember számára nyilvánvaló, hogy és az alap-órajel szinonímájaként használtam az "FSB"-t (hibásan, de nem vagyok egyedül, aki így használja). Az márpedig 200MHz default K8-nál. Hihetetlen szemét vagy, hogy ezt nem akarod tudomásul venni.
    ---------
    "4.
    ...
    Ezzel a kijelentesemmel kezdtel el vitazni, kb 20 hozzaszolassal.
    Leirnad, melyik megallapitas helytelen benne ?"

Hát csak az, hogy éppen azért kell a HTT szorzóval (és mással is!!!) trükközni, mert nem lehet emelni a cpu szorzót (tehát felfelé locked)! Igaz, vagy nem igaz???????????

Ha becsületes ember lennél, válaszolnál az itt feltett kérdésekre.