Javaslok neked egy kis tovabb kepzest.
http://www.tar.hu/rover623/HT_vs_Netburst.htm
"Az AMD esetében a rendszerbusz kicsit bonyolultabb működésű: működési frekvenciája az alapórajelből nem fix, hanem változtatható szorzóval áll elő, ráadásul a buszra felfűzött elemek egymás közötti kapcsolata esetén az átviteli csatornák "szélessége" változhat (2-4-8-16-32bit), méghozzá az oda-vissza irányban akár különböző mértékben is!"
"Tehát pl. egy AGP Tunnel a proci felé 16/16bit széleségű kapcsolatot használ, de "lefelé" a rendszer többi része felé már csak 8/8bit szélességűek a csatornák.
A HyperTransport órajele szintén az alapórajelből származik (mások szerint csak a HyperTransport létezik, ennek az alapórajeléből származik minden…) és processzormag verziótól függő szorzóval kalkulálható…
Az S754-es foglalatú procik esetében ez a szorzó alapesetben pont 4x-es szokott lenni...
Tehát a 200MHz-es külső alap (vagy HT) órajelhez alapesetben 4x200=800MHz-es HyperTransport sebesség dukál.
Az S939-es foglalat bevezetésével a HT maximális órajele 1000MHz-re változott, ez 5x200MHz-es beállítást jelent."
Ezt allitottam vegig, amivel te ellenkezel.
De sebaj, hiszen te kened vagod a dolgokat.
raadasul az is kamu amit mondasz, ugyanis nem nevezik az A64 mag orajelet FSB-nek.
Egyaltalan te tudod mi az FSB ?
"In computers, the front side bus (FSB) is a term for the physical bi-directional data bus that carries all electronic signal information between the central processing unit (CPU) and other devices within the system such as random access memory (RAM), the system BIOS, AGP video cards, PCI expansion cards, hard disks, etc."