Volvo
  • wizardmaestro
    #80
    Üdv mindenkinek! Nekünk egy 460-asunk volt. A szervíz horror, még ha nem márkaszervízbe viszed akkor is. DE!!! Azt gondolom, ezért cserébe olyan autót kapsz, ami vigyáz rád. A mai közlekedési viszonyok között szerintem ez kéne legyen az egyik elsődleges szempont. 15 évesen adtuk el a gépet, és szerintem a költségeihez képest szinte mindent megkaptunk, amit egy autótól elvárhat az ember. A kasztni nem rohadt, az alváz szinte hibátlan, sorolhatnám. Most S40-est tervezünk 6 éves formát, 1,8m körül. Néztem hasonló kategóriájú autókat, pl. 406-os Peugeot-ot. Nem tudom, hogy ennek mennyi a fenntartási költsége, de biztos, hogy ha a kettő közül kell választanom, akkor Volvo.
    Egyébként meg olvastam olyanok véleményét, akik "nagypapás"-nak tartják a Volvo-t vezetni. Nos igazuk van. A Volvo szerintem eredendően nem lóerőhajhász sebességőrülteknek lett kitalálva. A név mindíg is a biztonságot jelentette elsősorban, nem pedig a csili-vili karácsonyfát.
    Nekem a szeretteim biztonsága mindíg is fontosabb volt, mint az, hogy az autó kinyalja a seggem. Meg lehet nézni, hogy a Volvo például nagy ívben tesz a napjaink design és elektronikai kütyü őrületére. Nem nagyon emlékszem például digitális lcd-s klímára, nincs állandóan teljesen átgyúrt forma, stb. A fejlesztések eredménye valahol máshol rejlik. Hát nagy vonalakban ennyi. Remélem mindenki megtalálja a kedvencét.