• BiroAndras
  #22
  "Ebből eléggé az jön le, hogy az OS gazdálkodik az egésszel, és a saját kernele foglal el belőle valamennyit."

  Hát, ha akarod, így is lehet értelmezni. De szerintem ez csak kötözködés.
  Egyébként, ha már szőrszálakat hasogtunk:
  - Külön kell választani a fizikai, és a virtuális memóriát. A programok a virtuális memóriát látják, aminek egy része per process "user mode virtual address space" (ebben garázdálkodhatnak), a másik pedig közös "kernel mode virtual address space". A kernel módba van benne az összes általad emlegetett címtartomány, plusz az OS kernel. Ilyen értelemben a kernelhez tartozik minden, amit a szoftverek nem kapnak meg.
  - A driverek is kernelben futnak, és ők használják ezeket a címtartományokat. Tehát ebből a szempontból is a kernel a használó.
  - Zárójelben oda is írtam példának a VGA drivert, amiből egyértelmű, hogy beleértettem a HW által használt címtartományokat is.
  - Azt írtam, hogy "kell a kernelnek is". Ez logikailag nem zár ki semmit.

  "Ez így olyan, mintha nem csak hogy úgy tennél, mintha más (most speciel én) nem írt volna már valami idevonatkozót, hanem egyenesen meghazudtolod."

  Egyáltalán nem hazudtoltam meg semmit.

  "Téged kicsit sem zavarna az ilyesmi? Valószínű igen. Na akkor máskor gondolj arra, hogy mások is így vannak vele."

  Engem egyáltalán nem zavar. Sőt, örülök neki, ha más is egyetért velem.

  "Nincs itt semmilyen "hadjárat", csak újabban ugyanezt csinálod újra és újra, külön kérés ellenére is."

  Semmit sem csinálok másképp, mint az elmúlt jó 6-7 évben. Eddig még soha senkit nem szólt érte. Ezért nem értem, hogy most hirtelen miért lett gond. Ráadásul ismét egy lényegtelen részletbe kötöttél bele. Még ha vitatkoztam volna veled, akkor megérteném, hogy belekötsz.