• roliika
    #50
    Csak azt iszok, de komolyan. Eredeti szárított rormájában vagy olyan mint a kicsi szárított fű golyócskák vagy olyan mint a szárított fű. Miután leforázod és hagyod állni 3-4 percet akkor tényleg olyan mint a spenót, csak keményebbek csillogóbbak a levelei. :) Megjegyezném, hogy a fekete tea /magyarul az amit az átlag magyar ember iszik/ ld Sir Morton,Lipton,Pickwick stb mind fermentált, azaz erjesztett, azaz rohasztott, és utána faszénen szárított tea! Ami sokkal károsabb mint a kávé!!! A zöld tea nem allól zöld mert más fajta. Az is sima tealevélből készül, csak éppen nem erjesztik, hanem csak a legfrissebb hajtásokat vágják le és azonnal megy a szárítóba. Utána hordókba töltik és érlelik kicsit, ettől nemes penész is rakódhat rá és itt kaphat különböző aromákat. Igazi zöldteát csak és kizárólag a legjobb minőségű levelekből készítik, és folyamatosan tisztítják. Na ez a különbség a Lipton és társai és az igazi zöldtea között. Ráadásul a Liptont színezik ízesítik savazzák mesterséges anyagokkal. A zöldteából a Jázminosat ajánlom, szárítás után jázmin virágokat kevernek bele, de van ami jázmin levelekből készül+zöld teából. 2*-3* forrázható és nagyon finom lágy íze van, tényleg olyan az íze, mint a jázmin illata! Nasgyon finom, szerintem azt kár ízesíteni. 50g abból olyan 1200Ft körül van.