A zöld tea csodái
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Lipton Green Label Tea (filteres)
"Az aranybarnán csillogó Lipton Green Label Tea keveréket a legjobb teaszakértõk állították össze, beleadva szívüket és szakértelmüket. Igyon egy csésze Lipton Green Label teát, csukja be szemét, és gondolatban repüljön el a világ legcsodálatosabb teatermõ tájaira. Élvezze a különleges tea ízharmóniáját és teltségét, melyet a világ legjobb ültetvényein termett tealevelek adnak. A Lipton Green Label Tea aranybarna színét a fekete kontinensen termett leveleknek köszönheti, frissítõ hatását pedig azok a tealevelek adják, melyeket Jáva és Szumátra lankáin a friss monszunesõ permetezett."
Hát, kell-e ennél jobb?
Kara kánként folytatom tanításom.
Elõször is tisztázzunk valamit. Kétféle tea van: gyógytea és élvezeti tea.
A zöldtea elsõsorban élvezeti tea, de vannak gyógyító hatásai is.
A fekete- és zöldtea között a különbség tényleg a "kikészítésben" van. Mindkettõ tartalmaz kevés koffeint, de a lényeg a tininen van, amely szintén élénkít, sõt függõséget is okoz, bár nem olyan erõset, mint a koffein.
Az elkészítés pedig függ a kiszereléstõl. Filteres teát elég 2-3 percig áztatni (forrázat, infúzió), a nyers tealeveleket tovább kell hagyni a forró vízben: 8-10 percig.
Ha ömlesztett teáról van szó, én ezeknek a szûrõknek, filtereknek nem látom értelmét. Én simán a teafõzõbe beleteszem a teát, tehát nem használom az ún. fõzõtojást sem (ami egy kis fémtojás, lyukakkal, hogy utána ne kelljen szûrni a teát). Tehát a kávéskanállal beleteszem a teát a fõzõbe, ráöntöm a mikróban 3 percig melegített vizet (kb. 90 Celsius fokos), és hagyom állni 10 percet, (néha többet is, akár félórát, ha elfelejtkezem róla), hogy jobban lehûljön.
Utána leszûröm a teaszûrõvel. Mûanyag, de szeretem, mert könynen tisztítható.
A teafõzõben tehát nem fõzõm a teát, csak beleöntöm a mikróban flemelegített vizet. Amúgy rozsdamentes acél, kis fedõvel. Sajnos a kiöntõjén elilallan egy kis gõz, és vele aroma, de még nem találtam olyan szamovárt, amely hermetikusan zárható lenne.
Volt üveg szamovárom is, de eltörött. Szerintem a rozsdamentes acél rendben van, nem annyira kényes.
Kara kánként folytatom tanításom.
Kis tej, csipet fahéj ... hmmm. 😛
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
És ki nem szarja le? 😄
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Abban nem lennék biztos, hogy rothasztják a fekete teákat, és nem pl. erjesztik - a rothasztó mikroorganizmusok általában toxinokat is termelnek, de lehet, hogy van olyan, ami nem.
Jaja, nem túl jó dolog nap mint nap koffeinnel tömni magunkat, jó az a roobios is, meg még van pár fajta, meg a jó öreg csalán. Ezek koffein nélkül élénkítenek. Nem csak stimulálnak, táplálnak is.
A kamilla viszonylag erõs fertõtlenítõ, így nem tanácsos túl sokáig inni, mert akkor már árt a bélflórának.
nahh, de pont ezek mellé pottyantunk le a szíriuszrol hunok néven... nemtudom de engem nem nagyon érint mi volt itt krisztus elõtt kétezerben... Nem vagyok európai.
Amugy a kinaiak találékonyságát és kulturájukat még Hitler is méltatta, szal asszem nem lehet vita, hogy sok dologra rájöttek, de nem is ebbe kötöttem bele😊
Szemétdomb köz 13, Pszudeopolisz, Sto-síkság, A Korongvilág, A Nagy A\'Tuin hátán, A Világegyedem, ür. nr. Még több ür
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Na meg elkezdték ízesíteni mindenfélével, bergamott, citrom, stb.
Fogtok 1 2,5dl-es poharat, vagy kisebbet /én kisebbet szoktam mert szeretem érezni rendesen az ízét/ beleteszitek a ruha filtert a filterbe kb 2-2,5g teát /1kiskanál/ és ezt így felöntitek olyan kb 75-85 fokos vizzel ami forró, de még nem forr, és hagyjátok állni 2-3 percet, gyümölcsteáknál 10 perc. Filtert kiveszitek és eliszogatjátok.😊 Lehet kapni teafõzõ készletet de drága, olyan 10 000Ft kb az olcsóbbik, bár tényleg olyat használnak kínában...ázsiában. Gyümölcstea+ nem fekete tea+ aroma+gyümölcs levél! Málnát vettem eddíg, de az olyan, hogy CSAK málna, semmi más. A málna meg van szárítva, nincs benne semmi nedvesség, szóval nem aszalt. Na ez mézzel marha finaom igaz nem zöld tea, koffein sincs benne, de finom.😊 Málna 50g=500Ft. 1 hónapig elég szintén. 😊
Egyébként a cikkben lévõ képen a csaj eléggé úgy néz ki mintha valami egyéb szert fogyasztana éppen 😊
Koffeinmentesiteni hazilag is lehet, fel perc forrazas utan a koffein nagy resze kioldodik a teabol. Tevhit, hogy az a tea eros ami sokaig azik, a koffeintartalom a legelejen oldodik ki.
A Podmaniczky utcaban is van uzletuk. Csak kimert teak, a helyszinen meg is kostolhatod - nem kell zsakbamacskat venni.
A zold tea antioxidans koncentracio tekinteteben verhetetlen. A fekete teaban kb. 60%-kal kisebb az antioxidans tartalom.
Ajanlom meg a Rooibush teat, ez nem igazi tea haneem del afrikai voroscserje levelek. Szinten magas az antioxidans es P-vitamin tartalma, emellett pedig koffeinmentes.
Es vegul egy nyari recept:
30% fekete es 70% zold teabol fozzetek nem tul eros teat egy nagy edenyben. A leveleket egy szurovel le lehet halaszni. Amikor kihult, kancsokba tolteni es a hutobe vele! Izles szerint citrommal vagy aszkorbinsavval (C-vitamin) fogyasztando. Cukrot nem ajanlom, de aki edesszaju az tehet bele.
Egyebkent aki szeretne vigyazni az egeszsegere, annak ajanlom a napi 1-2 GRAMM C-Vitamin fogyasztasat. Legolcsobb a patikaban kaphato aszkorbinsav formajaban. Aki allergias vagy beteg az szedjen tobbet. Allergias ismeroseim akik kiprobaltak, mindnek eltuntek vagy csokkentek a tunetei draga gyogyszerek szedese nelkul.
A csaladban betegseg eseten napi 10 G-t fogyasztunk, elosztva 4 orankent. Enyhiti a tuneteket (natha) es gyorsitja a gyogyulast.
Az van rá írva, hogy színezéket és aromákat nem tartalmaz. De csak 150 forint volt egy 25 darabos tasak belõle. És Ceylon-ról származik.
Akkor ez most szar?
Én is szeretem a zöldet, de én jobban szeretem a testesebb fekete teákat.
Vagy ha igazán különlegeset akarok, akkor Lapsan Souchong (füstölt fekete). Ja és még annyi, hogy a zöldben kevesebb a koffein mint a feketében, mert a zöldet nem vagy kevésbé fermentálják.
roliika & Inquisitor: hol veszitek ezeket a mindenféle teákat? Ajánljatok létszi pontos valamit, hogy mit kell venni, nem akarok egybõl a saját fejem után menni 😉
Mágneskép amiből csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu
Pont az ilyenek miatt fognak tobbet venni belole.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Én ízesítés nélkül fõzöm, de nem olyan erõsre mint a japánok, mert ahhoz képest a Guiness sör vagy a fekete kávé.
"Másfelõl sztem a távolkeleti népesség azzal is segíti az érrendszeri és daganatos és egyéb betegségek kialakulásának elkerülését, hogy minden nap megissza az átlag 1 liter teájukat."
Hát igen, ezek a "primitív" emberkék i.e. 2000-ben már forralták az ívóvizet (állítólag így fedezte fel valaki teát, hogy pár levél beesett), miközben itt kishíján még kõbunkóval kergették egymást az emberek.
Az tény, hogy tele pumpálod magad vele káros anyagokkal.
Egyébként nem csak ez a baj, hanem többféle vitamint kiéget a szervezetbõl.
Az sem mellékes, hogy a szaglóérzéket is tönkreteszi, pedig a szaglás sokkal fontosabb, mint sokan hiszik.
Mindezt miért?