• BlackVoid
  #42
  Feny utcai piac mellett van egy klassz kis teabolt (Feny u. 1 : DEMMERS TEEHOUSE.
  A Podmaniczky utcaban is van uzletuk. Csak kimert teak, a helyszinen meg is kostolhatod - nem kell zsakbamacskat venni.

  A zold tea antioxidans koncentracio tekinteteben verhetetlen. A fekete teaban kb. 60%-kal kisebb az antioxidans tartalom.
  Ajanlom meg a Rooibush teat, ez nem igazi tea haneem del afrikai voroscserje levelek. Szinten magas az antioxidans es P-vitamin tartalma, emellett pedig koffeinmentes.

  Es vegul egy nyari recept:
  30% fekete es 70% zold teabol fozzetek nem tul eros teat egy nagy edenyben. A leveleket egy szurovel le lehet halaszni. Amikor kihult, kancsokba tolteni es a hutobe vele! Izles szerint citrommal vagy aszkorbinsavval (C-vitamin) fogyasztando. Cukrot nem ajanlom, de aki edesszaju az tehet bele.

  Egyebkent aki szeretne vigyazni az egeszsegere, annak ajanlom a napi 1-2 GRAMM C-Vitamin fogyasztasat. Legolcsobb a patikaban kaphato aszkorbinsav formajaban. Aki allergias vagy beteg az szedjen tobbet. Allergias ismeroseim akik kiprobaltak, mindnek eltuntek vagy csokkentek a tunetei draga gyogyszerek szedese nelkul.
  A csaladban betegseg eseten napi 10 G-t fogyasztunk, elosztva 4 orankent. Enyhiti a tuneteket (natha) es gyorsitja a gyogyulast.