2vh-s harckocsi szimulátor
  • bgabor
    Elmondanám eddig mire jöttem rá a kezelésből, annak aki először próbálkozik vele.

Először is a tank három fő munkahelye között az insert, home page up gombokkal váltogathatunk. Ez azért fontos, mert az F1 billantyűkkel lehet váltani a nézeteket, és ez mindíg a személyzet éppen kiválasztott tagjára érvényes. Tehát nem fugunk tudni belenézni az ágyú optikájába ha éppen a sofőrt vagy a tankparancsnokot irányítjuk. F2-vel lehet kigombolkozni, ez szintén az éppen aktuális emberre értendő.

Az irányítás teljesen valósághű. A Tigeren van jónéhány sebességfokozat, nyolc előre, négy hátra.
    Kezdéskor üresben lévő váltóval(N) beindítjuk a motort (E billentyű), majd a felfelényíllan felpörgetjük a fordulatszámot, space-el kioldjuk a kéziféket, majd egyesbe tesszük(váltani W fel S el le). És már megy is. A bal és jobboldali lánctalpat az A val és a D vel lehet befékezni, így kanyarodunk. A , és . billanytűkkel lehet az "MFD"-ket kapcsolgatni, hogy alul éppen mit muassanak, térkép, betöltött lőszerek és sérüléskijelzés. A Tiger I-hez háromféle lőszer jár, sima páncéltörő gránát, egy kevés wolframmagos páncéltörő, és sima HE robbanó.
    A toronymozgatás a numerikus nyilakkal történik. A löveget a bal gombal sütjük el, a párhuzamosított géppuskát a jobbal. Légvédelmi géppuska nincs a játékban, a homlokzatit az AI kezeli.

Az F,G,H billentyűkkel lehet automatára állítani az egyes munkahelyeket, hiszen ha mindent mi csinálunk, nem sok esélyünk lesz.

Első próbálkozásom alkalmával néhány ZIS-3 rövid úton kivont a forgalomból, de mivel meg lehet tekinteni halál után a többi egységet a térképen, ezért megtudtam, hogy T-34/76-osokkal kerültem volna szembe.
    Volt egy másik Tiger I-is velem, ez magától követett, nem tudom lehet e majd utasítani őket. (Vélhetően igen, hiszen a szovjet taktika pontosan a tömeges tanktámadásra épül, tehát vélhetően a szovjeteknél több AI társ is lesz majd)