Morden23#118
Te most azt mondod, hogy ha jön a meteor, akkor ne állítsuk meg, mert megfosztjuk a megújulás lehetőségétől az élővilágot? Ezt nem mondhatod komolyan... akkor a betegségekre ne használjunk gyógyszereket, mert megfosztjuk a vírusokat a létezésük céljától?
Akár az evolúció elméletében hiszel, akár abban, hogy Isten teremtette a földet, akár bármiben, teljesen LOGIKUS, hogy az embernek kifejlődött az AGYA, ami azért történt, hogy mi ne csak pillanatnyi ingerekre reagálva öljünk, védekezzünk, szaporodjunk, együnk, igyunk, fussunk, aludjunk, hanem azért, hogy kézbe vehessük a saját életünket, és többé ne azon múljon az életünk, hogy egy nálunknál nagyobb karmú/agyarú/gyorsabb futó ragadozó átharapja a torkunkat.
És hogy megállítsuk a meteort, ha jön. Már pardon, de nem annyira izgat, hogy megújul-e a világ, ha én kihalok. Szerintem az életnek egy magasabb szintjére léptünk már ennél.
És pont ez az: "Az (egyes) állatok szerintem érzik, hogy élnek, ill. tudják, hogy vannak."
És nem szeretnének meghalni. Ösztönösen ragaszkodnak az életükhöz. Ha az ember megállítja a meteort, akkor pont ugyanazt csinálja, mint a kutya, aki a vihar elől elbújik valahova. Életösztön. Csak nekünk jobb technikánk van, mint a kutyáknak.
Az meg, hogy egy faj mikor ér(het)i el az evolúció azon szintjét, mint az ember, még belegondolni is erős. Ha nem számolunk a sci-fi eshetőségekkel, akkor tízezer, százezer, millió évekről beszélünk. Olyan számok, amik egy ember számára felfoghatatlanul (nem leírhatatlanul) nagyok.