• pipaxy
    #113
    Uhh, miket írsz….

    Az ember hasznosabb a Föld szempontjából egy galambnál.

    Ha te azt gondolod, hogy valami a Földnek jó, az csak azért lehet mert szerinted a Földnek érdekei, céljai vannak amelyek felé halad. Ebben a felfogásban ha valami letéríteni igyekszik a Földet erről a kijelölt pályáról akkor azt rossznak, míg ami visszatéríteni igyekszik azt kétségtelenül hasznosnak lehet ítélni.

    Na de a Földnek nincsenek érdekei! Érdekei, céljai csupán az embernek vannak. Az élet mást sem tesz, mint reagál a külvilág változásaira. Történjen egy természeti katasztrófa, emeljük meg a Föld átlaghőmérsékletét 10 fokkal, attól néhány faj ki fog halni, ám mások a helyébe fognak lépni. Néhány fajnak ez káros, másoknak épphogy előnyös.

    A globális felmelegedés csak nekünk rossz, nem az élővilág egészének.

    Hasznosabbak vagyunk, mert ha jön egy meteor, akkor mi meg fogjuk állítani, a galamb nem.

    Ismét témánál vagyunk, a meteor becsapódása csak nekünk rossz. Az élővilágnak nem. Nézd meg az élet történetét. Láthatod, hogy tele van tömeges kihalásokkal, amik után új, a korábbinál fejlettebb fajok szaporodtak el és vették birtokukba a Földet. Utoljára 65 millió éve volt ilyen, és ha igaznak vesszük, hogy meteor okozta, akkor éppen annak a becsapódásnak köszönhetően lehetünk most itt.

    Ha az ember elég sokáig fenn fog maradni ahhoz, hogy ilyen természeti katasztrófákat megakadályozzon, akkor azzal végül is az élővilágot fogja megfosztani ezektől a megújulási lehetőségektől….