• Auryn
    Sziasztok!
    Szerintem nem lehetetlen egy naprendszeren belüli fekete lyuk. De itt ne olyan átlagosakra gondolj, hanem csak olyan kisebbekre, amiknek nincs akkora erejük, hogy beszívják a naprendszer anyagát. És szerintem ez valahol kívül helyezkedhet el az Uránusz pályáján kívül, mivel ott ha megnézed a kisbolysgók pályája roppant szabálytalan, ami még nem bizonyítja a fekete lyukat, de ott van a Kupier-öv. Az valyon mitől lett Kupier-öv? Mert azt tudjuk, hogy a Mars és a Jupier között a Jupiter túl erős gravitációja miatt nem jött létre egy újabb bolygó. De a Kupier övön kívül viszont detektáltak újabb a Plútóhoz hasonló bolygókat, ami viszont azt jelenti, hogy a bolygókeletkezés lezajlott. Tehát akkor valószínűsíthető egy nagyobb objektum létezése, ami nem feltétlenül kell hogy fekete lyuk legyen, de eddig mellette szól még az is, hogy ha nagyobb bolgó lenne, akkor már detektálták volna, mivel a sokkal kisebb égitesteket is észrevették. A másik, amit nem szabad elfelejteni: a fekete lyukak nem csak anyagot szívnak be, de boscájtanak is ki. Ez nem régen derült ki /pontosabban előtte is kiderült, de hivatalosan :-))/ amikor Stephen Hawking a saját paradoxonát megcáfolta, miszerint a fekete lyuk nem minden anyagot szív be, ugyanis a neki megfelelő észak-déli pontján, magyarul a tetején meg az alján energiát (azt nem tudom sjanos milyen tartományban) bocsájt ki. Szóval szerintem létezhet fekete lyuk a naprendszerben :-)
    Ami viszont ellene szól, hogy már észrevették volna, mert bocsájt ki sugárzást.
    De ennek ellenére nem lehet kizárni, hogy mégsem vették észre [#worship