Találhatunk egy újabb dimenziót
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Nem vmi Schwarzild-sugárról van itt szó? <#idiota>#idiota>
Kara kánként folytatom tanításom.
Valamit összekeversz. A gravitáció tartja össze, és a nyomás próbálná felfújni. De ha már fekete lyukról beszélünk, akkor a meccs eldõlt, a gravitáció gyõzött.
A párolgás itt azt jelenti, hogy egy kvantum effektus hatására a fekete lyuk energiát veszít (és ugye energia=tömeg).
Ez nem elsõsorban a lyuk méretén múlik, hanem inkább a környéken levõ anyag mennyiségén.
Az elméletrõl
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
namerikantatikumbájjáá
Létrejöhettek az õsrobbanás után. Meg elvileg mesterségesen is létrehozhatók.
A Plútót se tekintik már sokan bolygónak. A többi ojjektum meg még annál is kisebb.
Nagyobb bolygók szerintem csak azért nem keletkeznek arrafelé, mert túl kicsi az anyagsûrûség hozzá.
"amikor Stephen Hawking a saját paradoxonát megcáfolta, miszerint a fekete lyuk nem minden anyagot szív be"
Nem megcáfolta, hanem feloldotta. És ettõl még a fekete lyuk mindent beszív, csak párhuztamosan sugároz is. Anyag ekkor se jön ki belõle, csak energia.
"ugyanis a neki megfelelõ észak-déli pontján, magyarul a tetején meg az alján energiát (azt nem tudom sjanos milyen tartományban) bocsájt ki."
Minden irányba bocsályt ki, mégpedig tökéletes feketetest sugárzást (ez azt jelenti, hogy úgy sugároz, mint egy adott hõmérsékletõ tökéletesen fekete test).
Mi is az a fekete lyuk? Szupersûrû anyag.
Hogy keletkezhet ez a szupersûrû anyag? Valami NAGYban végbe kell mennie valami folyamatnak ami következtében összeomlik (pölö nova/szupernova robbanást követõen, és nem keletkezik pölö kék törpe összeomlásakor)
Létre jöhet akkor kicsi fekete lyuk amely csak meteorit súlyú? Hát hogy a fenébe ha nincs meg hozzá a megfelelõ mennyiségû anyag ami megfelelõ mennyiségû gravitációval megfelelõ mennyiségû nyomást gyakorolna önmagára?
Mi történne ha mégis valahogy létrejönne egy ilyen mini fekete lyuk? Mivel nincs meg az a nyomás ami egybe tudná tartani, ezért vagy felrobbanna, vagy nagyütemû expanzión menne keresztül (egy aszteroidányi fekete lyukból bizony egy normál aszteroida lenne)
Egyszóval kíváncsi leszek a bizonyításra, mert egyenlõre totálisan elképzelhetetlennek tartom
Az megint más dolog, hogy ha csomósodott sötét anyagból álló (nevezzük sötét aszteroidára) gondolnak, merthát az is sötét mint a fekete lyuk, azt se látjuk mint a fekete lyukat, annak is van gravitációja DE nem olyan hegyes gravitációs kút mint egy fekete lyuknak, hanem lapos mint egy aszteroidának ....
Sötét aszteroida lehet a naprendszeren belül, sõt lennie kell számítások szerint, mert állítólag ez tartja össze a galaxisokat
Szerintem nem lehetetlen egy naprendszeren belüli fekete lyuk. De itt ne olyan átlagosakra gondolj, hanem csak olyan kisebbekre, amiknek nincs akkora erejük, hogy beszívják a naprendszer anyagát. És szerintem ez valahol kívül helyezkedhet el az Uránusz pályáján kívül, mivel ott ha megnézed a kisbolysgók pályája roppant szabálytalan, ami még nem bizonyítja a fekete lyukat, de ott van a Kupier-öv. Az valyon mitõl lett Kupier-öv? Mert azt tudjuk, hogy a Mars és a Jupier között a Jupiter túl erõs gravitációja miatt nem jött létre egy újabb bolygó. De a Kupier övön kívül viszont detektáltak újabb a Plútóhoz hasonló bolygókat, ami viszont azt jelenti, hogy a bolygókeletkezés lezajlott. Tehát akkor valószínûsíthetõ egy nagyobb objektum létezése, ami nem feltétlenül kell hogy fekete lyuk legyen, de eddig mellette szól még az is, hogy ha nagyobb bolgó lenne, akkor már detektálták volna, mivel a sokkal kisebb égitesteket is észrevették. A másik, amit nem szabad elfelejteni: a fekete lyukak nem csak anyagot szívnak be, de boscájtanak is ki. Ez nem régen derült ki /pontosabban elõtte is kiderült, de hivatalosan :-))/ amikor Stephen Hawking a saját paradoxonát megcáfolta, miszerint a fekete lyuk nem minden anyagot szív be, ugyanis a neki megfelelõ észak-déli pontján, magyarul a tetején meg az alján energiát (azt nem tudom sjanos milyen tartományban) bocsájt ki. Szóval szerintem létezhet fekete lyuk a naprendszerben :-)
Ami viszont ellene szól, hogy már észrevették volna, mert bocsájt ki sugárzást.
De ennek ellenére nem lehet kizárni, hogy mégsem vették észre [#worship
Ha van 1 fekete lyuk és az a naprendszerünkben van akkor szerintem elég balesetveszélyes.............
Mivel a fekete lyuknak olyan erõs gravitációs ereje van hogy a fényt is beszívja.
Vegyük pl a napot az nagy és nehéz de mégsse szívja be a fényt
Vagy mégis!? :D
Szóval ha lenne itt 1 fekete lyuk már rég nem élnénk! :P
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
viszlát :DDDDDD
Igen?
Ha ezek a fekete lyukak csak aszteroida tömegûek, akkor az elektromágneses sugárzást sem torzítják jobban, mint az aszteroidák. Nem tudom a lencse hatást egyátalán meg tudjuk-e mérni ilyen kis gravitációnál. <#conf>#conf>
Szal a címe: A tér alakja, az írója meg nem jut eszembe.
Na szal abban mindenfajta terek vannak meg dimenziók, meg magukba csvarodások, meg mi szemszájnak ingere.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
\" Mi minden voltam helyettem, mielõtt meg nem születtem ? \"
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Edwin A. Abbot Síkföld"
címü mûvét.
abból frankón meg lehet érteni a dimenziók mibenlétét
__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"
Einstein pont hogy megdöntötte az éter elméletet.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Elnézést a Sorokért:)
Gracie Barra
Egyrészt a kvantummechanikát az ált.relativitással összehozni próbáló húreméleteket,kvantumgravitációt stb. ki lehetne dobni,ha kiderülne hogy az ált.rel. hibás....
Másrészt egy csomó sci-fi jellegû ötlet kivitelezhetõvé válna,mert a többségük fizikai elmélete már létezik,csak a megvalósításukhoz nagyon extrém körülmények kellenek,pl. amienek egy fekete-lyuk közelében vannak.....<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#alien>#alien><#alien2>#alien2><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
BANNED
loop quantum gravity:
"If spacetime is in fact discrete, then individual photons should travel at slightly different speeds, depending on their wavelength."
Sõt a magam részérõl olyan elméleti fizikusnak nem is adnék fizut, aki nem tud valami olyasmit kitalálni, ami kísérletekkel bizonyítható is, de legalább cáfolható.;)