-
Nem azzal van bajom, hogy ront...hanem azzal, hogy csak a neveket mondja. Ez pontosan olyan illúzióromboló, mint amikor az egyetemen egy tanár a jegyzetéből tartott előadást.
Azt én is látom a képen, hogy kinél van a labda. És számomra az, hogy a nevét mondogatja az épp labdát birtokló játékosnak totálisan redundáns info. Tegyen hozzá valamit. Amitől a meccs jobb lesz a hang által. Érted?
Nyilván nem minden meccset lehet feldobni a kommentárral. Mert van olyan meccs, ahol a kép önmagáért beszél. De abban az esetben, mikor altat az egyik oldal, vagy ocsmány biztonsági focit játszanak, stb. igenis jobbá teheti a riporter az eseménytelen pillanatokat.
Az pedig, hogy általad vérlázítónak, és idiótának titulát mellékneveket használ Horti, nem feltétlenül jelenti, hogy másnak nem tetszhet.
A kilencvenes években, mikor még a megboldogult Knézy Jenő közvetítette a meccseket, nagyon nem bírtam pl, hogy tudálékosan adta elő magát. Két mozdulatból levezette a taktikát. Lehülyézte Sir Alexet a BL döntőben '99-ben...pedig akkor nyerték meg. Annyi ostobaságot mondanak, ami nem is valós. Nem lát? OK. Vak, adjanak neki szemüveget. Én is hordok már egy ideje pályán kívül. De könyörgöm, ha nem ért hozzá, ne ültessék már bele abba a szerencsétlen székbe. Érződik, hogy soha életében nem játszott egy kemény nagypályás meccset. Tipikusan azok, akik képesek lennének 500-1000 méter közötti futásteljesítményre, és nulla! ütközésre a 90 perc alatt. Lassú gondolkodásúak. Nem értik a miérteket, mert nem csinálták az életben.
Ma is a NED-POR utánpótlás meccsen volt egy szitu, tök egyértelmű tizi. Védő rosszul helyezkedik. Mögé adják a labdát a csatárnak, az fedezi, és a védő úgy löki meg hátulról könyökkel a gerince környékén, hogy hasraesik. Erre azt mondja, hogy hát a csatár nem is akarta megjátszani a labdát. Miért?
Kötelessége megjátszani? Tilos a labdát fedezni? És a védőnek kötelessége a másikat fellökni? Nem. Nem. Nem.
Amúgy én a sok-sok vitás szitu miatt évek óta a videobírók bevezetése mellett vagyok. És az kifogás, hogy alacsonyabb osztályban nem megoldható, rossz kifogás. Az NFL-ben, a NHL-ben megoldották. Alacsony osztályban ott sincs videobíró. Mert nem is kell...nincs akkora tét. De egy VB arany, vagy ezüst/bronz, ne azon dőljön el, hogy ki tudja jobban megkajáltatni a bírót. Morientes két gólját érvénytelenítették a távolkeleti VB-n. Ha van videobíró, nem tudják lecsalni.
És ha van videobíró, akkor a Hajdu B., Faragó, meg a többiek is elismernék, ha tévednek. Így viszont nem túl gyakran vonják vissza a téves kijelentéseket. Ami engem személy szerint zavar.
Nem azt mondom, hogy Horti hibátlan. Természetesen neki is vannak hibái, de mivel már jó rég óta nézem a focit TV-n is, zavar, ha mindig a sablon dumákat hallom csak.
ZTE-MANU meccset pl élőbe néztem, és utólag hatalmasat röhögtem a: be kéne adni, Koplárovics góóóóóóól, felsikoltás megmagyarázásán...hogy ott nem elcsuklott a hangja, hanem felemelte a hangját, és kanyarintotta...ilyet hazudni lol. Meg, hogy ezt tanítani kell az ifjú riportereknek.
Uff ennyit akartam. Urbányi értett hozzá, csak ő meg beszélni nem tudott rendesen. Talán jobb is, ha edzőként tevékenykedik.