Gyorsulás bárhol, bármivel
-
dieselG #43 Örülök, hogy megkérdőjelezed az állításaimat;)
Sajnos most nem tudom megmutatni azt a papírt, amin 65kW-ba mérték le, mivel nem kaptam meg egy helyi haver autószerelőtől, aki egyben vizsgáztat is autókat a műhelyében (apjával együtt dolgozik).
Rá kellett mennem egy ilyen teljesítménymérő próbapadra, kissé rozoga volt már :D
Majd ott az utasításokat követve pörgettem a motort, járattam a kerekeket. Nem tartott tovább egy percnél, mivel megdumáltam velük, hogy csak a motor teljesítményét kéne nézni.
Persze amikor végeztünk, ott mutatták meg nekem a kijelzőn (valami szovjet monokróm izé volt
), hogy hezony, ott virít a 65kw a német nyelvű hablatyk közül. De ha tényleg nagyon meg szeretnéd nézni, úgy valamikor újra leméretem velük és kérni fogom a papírt is.
Eleinte amúgy én se hittem igazán, hogy valós lehetett az az adat, hiába no, biztos kicsit belerondították az eredménybe.
De a gyakorlat mégis a mérést igazolta, egy 80lovas, majdnem azonos súlyban levő kocsit végig másfél-két kocsihosszal nyomtam le egy kb. 250méteres egyenes útszakaszon. Úgy, hogy végig ő indult hamarabb ;)
Ne haragudj, de az a pöcök, akárhogyan is néztem meg tesztelgettem, mielőtt elszántam magam a lefűrészelésére, eléggé megtartotta a pedált 4cm-el a padló felett. Többet nem tudok hozzáfűzni :D
Üdv:)