• GABOR16
    LOAD"*",8,1

Nekem nemvolt, floppímeghajtóm a C64-emhez, jobbanmondva volt, csak nemvolt jó az olvasásban (vagyis rosszvolt), viszont volt floppydriveom mellé :) .
    Szerettem a PitStop II játékot, azzal sokat játszottam mások ellen, főleg a kerékcserék és a tankolás volt muris (ha túltöltötted a tankot, hírtelen megint üres lett, mitha szétdurrant volna ), a másik kedvencem a Dzsiájdzsó (huh, hogy is írják? ), ennek a számítógépekhez hasonlószíntű grafikáját, játékmenetét kedveltem, ha jól emlékszem 2 fajta harcmódszer volt, volt a szemtől szemben, olyan Mortal Commbatos harc, csak kicsit szabbadabban mozogva, tereptárgyakkal, fedezékkekkel, több emberből lehetett választani és mindnek más volt a támadása, kinézete (ehez még a floppy-t is megkellett fordítani, és sokáig töltött), és egy felülnézetes ahol terepen megyek a tankkal, harckocsival, vagy helikopterrel (attól függ mit választottam), és megkellett menteni a túszokat. Ha egy küldetés nem sikerült az emberemet az ellenség elfogta, ha sikerült és fogtam el az övét (bár idővel megszöktek, és detto az enyimek is), a küldetések egy világtérképről voltak vélasthatók. Szerintem ez a játék a maga idejébben összetett és változatos volt. Igaz én 92-98 as időszakban használtam sokat a C64-emet, bár az akkori kezdetekben 5 éves mivoltomal, hamarabb megértettem a Commodor használatát mint az apám (bár nem mintha sokat érnék vele).
    A joy-sztikokat szinte havonta vogyasztottuk az öcsémmel, barátaimmal.
    Kellemes így visszagondolni rá, sajnos a gép már nincs meg.
    Ha valakinek megvan az utóbbi játék emulátorra, esetleg valódi Commodorra géppel eggyüt szerintem érdmes megnéznie.