• mogyi925
    #24
    Idéznék a május 11-i blogomból:

    "Röviden ennyit mondok rá: meg a jó /valamilyen/ anyádat!

    Kicsit bővebben: pár hete a file-cserélés apropóján felvázoltam a net el/valamilyenülésével/ kapcsolatos elméletemet, ami egyre inkább megvalósulni látszik. Ugyebár most valami unatkozó francia kitalálta, hogy meg kell sarcolni az EU tagállamai között keringő e-maileket, mert nehogy már pont ők maradjanak ki egy olyan dolog haszonélvezetéből, aminek a feltalálásához még csak távolról sem volt semmi közük. Mondjuk olyan szempontból jó lenne a dolog, hogy a spammereknek kevésbé érné meg a tevékenységük, de azért gondolkodjunk már!

    Hogy a túróba' tudja ellenőrizni az e-mail forgalmat az EU? Jah, majd minden levélszerverre teszünk 1-1 naplózó programot, ami hó végén összesíti a userek által küldött levelek után járó adót egy központi szerveren, és onnan megy a csekk küldés is. Persze látszik, hogy a kedves képviselő úr még életében nem látott e-mailt, de számítógép hálózatot is csak messziről. Mert ugye ki adózik a nem EU országból bejövő e-mailek után, illetve mi van, ha külföldi mail szervert használok, aztán a névtelen webes levelezőkről meg ne is beszéljünk. Arról pláne nem, hogy ki fog adózni az ingyenes szervereken lévő mail küldő szkriptek üzenetei után.

    Összefoglalva tehát ez a dolog csak első látásra nyitja ki a zsebemben a bicskát, másodszorra hihetetlen áprilisi tréfának tűnik (május közepén), harmadszorra pedig megnyugodtam, hogy a fejünk felett okos, bölcs emberek irányítják Európa gazdaságát, nem holmi begyepesedett agyú, visszamaradott sznob bal/izé/k, akik csak azután gondolkodnak, hogy kinyitották a szájukat. Fényes jövő elé nézünk...

    Egyébként nem kell félni, abban a percben, hogy adót fizetni kell az e-mailért, betiltják a file-cserélést és cenzúrázzák a netet, meg fog jelenni helyette az ingyenes, underground alternatíva, amivel meg mindenki azt csinál, amit akar. Persze jobban hangzana az, hogy az internetezők nem hagyják, hogy elvegyék tőlük az internetet, és gazdasági érdekből átalakítsák, de sajnos a kisemberek le vannak /kakál/va. Akkor is, ha sokan vannak. De ha elveszik az internetet, majd lesz más helyette."