• szando
    "Másrészt egy edzésterv kialakítását nem a testépítő csinálja..." --> akkor ki?
    személyre szabott edzéstervet pénzért nagyon sok helyen csinálnak neked.

"intelligencia abszolút nem szükséges bodyzáshoz." --> újra kilukadunk a gyúrós kontra testépítő dologhoz. Ez egy életmód és az edzőteremben nem fejeződik be(szemben azzal amit sokan hisznek), tehát ahhoz, hogy egész nap tudj rendesen, TUDATOSAN táplálkozni igenis szükségeltetik egy jófokú önmegtartóztatás és intelligencia.
    ugyancsak összeállíttathatsz magadnak egy étrendet sok helyen. ahhoz hogy azt edd ami le van írva nem sok intelligencia kell szerintem...

"Harmadrészt pedig, én személy szerint nem tudom értékelni a testépítést, mert engem abszolút nem érdekel a fizikai erő." --> kevered a sportokat! Amiről te beszélsz az az erőemelés! A testépítésben másodlagos szempont az erő!
    bocsi, de Bull hangoztatta hogy mennyire erős, én csak arra reflektáltam...

"Azt az időt amit ott eltöltötök énszerintem olyan dolgokra is lehetne fordítani, amiktől értékesebb ember leszel." --> akkor az összes testépítéssel foglalkozó ember kevésbé értékes, mint azok akik mást csinálnak? Nane!
    félreértelmeztél. az hogy izmos vagy csak nagyon kevés helyen válik hasznodra, ezt akartam sugallni. Ellenben az olyan dolgokkal, amiktől okosabb, intelligensebb leszel.
    nem mindenki értékesebb, persze, de nem is ezt mondtam.

Végül még egy gondolat:
    Nem a testépítésről mint olyanról beszéltem soha, hanem a testépítőkről, kondisokról. Mint laikusnak, nekem tökre mindegy hogy "gyúrós" vagy "testépítő", engem csak az érdekel hogy ki van gyúrva, mert én csak azt látom.