strogg#48
Ismét beszállok:) De csak a tényszerűség kedvéért.
Jelenleg a sok kérdőjellel övezett XGL erőforrás igénye kb: negyede az aero-nak. Azonban egy 800-as gép egy Suse+KDE+XGL kombónak is kell, egy gef2 -vel, ahol már azért okos dolog a 64 megás vidkari. (de 32 megán is elvan jól). A rendszermemória meg minimálisan 256 kell legyen. Én ezt a konfigot tekintem alkalmasnak egy korszerű OS futtatásához. És ezt a konfigot úgy mondom, hogy gond nélkül mehet rajta az openoffice, a net, stb, és ha játékot indít az ember, akkor sem xarja össze magát. (persze ilyen konfigra nem a doom3-at rakja az ember:))
A másik. Nem védeni akarom az aero-t, de a forgatható ablakok higgyétek el jó dolog. Ezt konkrétan az XGL nem tudja, ezt a metisse tudja. (Az XGL erőforrás igényének töredékéért), és komolyan mondom, sokkal jobban elférek a desktop-on. Mindne linuxosnak tudom ajánlani a metisse-t, ugyanis nagyon tuti. És ksiebb vason sem akad a videó lejátszás, ha éppen fejjel lefelé fordítom az lejátszó ablakot. Szóval jó dolog ez. Csak az aero erőforrás igénye ne volna ilyen horror, még kalapot is emelnék.
Az office 2007 is nagyon sok csicsát fog enni. (bár az új menü elképzelés nekem nagyon tetszik, és jó is lesz) Csak felmerül bennem a kérdés, hogy
egy Vista + Office együtt ahhoz, hogy jól fusson, milyen vasat kér maga alá, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy jogos-e?
Szerintem nem.