• dez
    "Pl. hogy ne legyen túl szimmetrikus. Ezer féle dolgot jelenthet egy ilyen apróság."

Köztük ezt is. De ha így megnézzük, elég feltűnő az a V.

"A történészek szerint Jánost mindenhol nőiesnek ábrázolják."

Sok helyen már annyira, hogy nem is lehet más, csak egy nő. :)

"Érdekes, eddig senki sem értette félre."

Vagy a korábbi évszázadokban nem mert nyilvánosan beszélni róla.
    Plusz legtöbben nem is ismerték ezt a titkos V-s jelzést.

"Igen, bensőségesebb, de ez nem jelent feltétlen szexualitást."

Nem, de ez is egy tényező ebben az egyenletben. És összességében kicsit sok az egy irányba mutató tényező.

"Melyek a régebbiek?"

Nem tudom pontosan, de sok helyen felmerül ez.

"Én se tudok róla semmit, ezért írtam, hogy állítólag. De azért mégiscsak hitelesebb ember mondja ezt, mint egy regényíró. Ha nem hiszed, utánna lehet nézni."

Először is, több regényíró. :) Másodszor egyes szakemberek sem zárják ki kapásból.

"Mindössze azért, mert ez a könyv(ek) alapja..."

Az egyik alapja. De enélkül is elmenne. Azt is lehet gondolni, hogy ez egy kései elszólás volt. :)

"Azt konkrétan nem. Mivel e címe ugyanaz volt, mint egy másiknak, amit láttam, azt hittem a film is ugyanaz."

Majd talán megismétlik.

"De a Pál apostol viselt dolgairól hallottam már korábban. Azzal nincs is semmi probléma, elég jól alátámasztható korabeli forrásokkal."

Még sok érdekesség van. Lásd pl. holt tengeri tekercsek, és volt több más később felfedezett lelet, amik az őskeresztények életéről, és más dolgokról írnak. Miért is titkosította ezek egy részét az Kat.Egyház?

"Többet is láttam. Konkrétan mindről kiderült, hogy nem egészen úgy van, ahogy a könyv leírja."

Amiről én beszélek, abben éppenséggel 10 dologból egyről derült ki, és az sem volt fontos, csak a történet kiszínezését szolgálta. Persze ettől még lehet, hogy vannak más ilyen esetek. De nem gondolod, hogy kissé elfogult egy olyan film, ami csak az utóbbiak közül válogat?

"A legjobb esetben azt lehet mondani, hogy elvileg nem zárható ki, hogy úgy történt. Ez egy regénynek bőven elég, de ahhoz hogy hiteles legyen édeskevés."

Tudjuk, te a természettudományos, és azon belül is keményvonalas hozzáállásoddal csak kőkemény bizonyítékoknak hiszel. De a világ nem csak ebből áll.