dez#512
"Onnan, hogy láttam több dokumentumfilemt is, ami ezzel foglalkozik. Azokban nagyon alaposan széjjelcincálták a könyv állításait.
És én valahogy jobban hiszek azoknak akik az egész életüket erre tették fel, mint egy regényírónak."
Ó, ó, ó. Képzeld, én is láttam őket. De mégis mit is mondhatnának azok a többségükben egyházi személyek, vagy konzervatív teológusok? Én szeretem kialakítani a saját véleményem, nem másokét készen átvenni. És engem bizony nem győztek meg. Egyébként volt 1-2 kivétel köztük is, bár eléggé bátortalanul. Ez azt mutatja, hogy elfogultak, ill. tartanak bizonyos retorzióktól, stb.
"Bár a könyv bevezetője szerint „minden a könyvben szereplő tény megtörtént és pontos”, a történetben szereplő pontatlanságok – esetenként pedig a szerző által kreált események – száma olyan nagy, hogy annak felsorolása is könyv méretű; többek között egy ilyen kiadvány a Da Vinci Hoax (A da Vinci átverés)."
És ez szentírás? Ki írta? Miért hinném el bemondásra? Majd ha szépen fel is sorolja. Mellesleg volt pár napja egy mini-dok.film, amiben próbáltak utánajárni az ilyen tényszerűen tálalt dolgoknak (már ami ellenőrízhető), és többségük igaz volt. Az az 1-2 dolog, ami nem volt a "helyén", annak nem volt különösebb jelentősége. Ugyancsak most volt egy komolyabb dokumentumfilm is, amiben megoszlott a szakemberek véleménye, azaz egyátalán nem zárták ki a lehetőséget.
"Tényleg nem érted, hogy miről beszélek? A szerző azt állítja, hogy a könyv állítások a valóságban is igazak. Ez a baj."
Ezt nem tudtam, de lásd eggyel feljebb.
Ez a dolog egyátalán nem új, nem ez az illető találta ki. Csak csinált belőle egy kalandregényt.