• Epikurosz
    #465
    "a Sátánt nem szeretem használni, mert az elvileg egy rossz fordítás"

    Isten fő angyalainak a nevei mind -el-re végződnek. Ez, ha ól sejtem, a héberben fényt jelent.

    Az arkangyalok: Mikháel, Gábriel, Ráfáel, Uriel, stb.
    Közéjük tartozott Sátánáel is. (Figyelté, ugye?) Ő azonban fellázadt Isten ellen, de Mikháel, a sárkányölő, letaszította a mennyből, (a poklok fenekére dobta, bilincsbe verve, de követei fel-feljárogatnak a földre). Ja, és elveszítette az -el jelzőt is, tehát Sátán lett belőle.

    Tovább is van, mondjam még?

    A Sátán, az őskígyó második legyőzését Szűz Mária valósította meg, aki a szeplőtelen fogantatás révén világra hozta a Megváltót, Jézus Krisztust. Ezért ábrázolják a festők a Szűzanyát úgy, hogy lábaival eltapossa a kígyót, a gonosz megtestesítőjét (aki az első emberi párt a bűnre - a jó és rossz tudása fáján termő gyümölcs, az alma elfogyasztására - csábította). A keresztrefeszítés, majd a harmadnapra történt feltámadás révén Jézus erőt vett a halálon, elhozta az embereknek a megváltást, és ezzel újból legyőzte a Sátánt.

    Az Antikrisztus eljövetelekor Mikháel, Isten parancsára, leveszi a Sátán bilincseit, és hagyni fogja, hogy kitombolja magát a Földön. Tehát ez után nem csak a Sátán követei lesznek jelen a Földön, hanem maga a Sátán, aki teljesen hatalmába keríti a Földet és bélyegével megjelöli azokat embereket, akik hajlandók imádni őt. Királysága azonban csak rövid életű lesz, mert Jézus Krisztus, második eljövetele révén, az Apokalipszis négy lovasának (akik valószínűleg a fent már említett 4 arkangyal) segítségével harmadszorra is legyőzi a Sátánt. Utána következik a végítélet, a jók és a rosszak szétválasztása. A jókkal együtt Jézus ezer évig uralkodik a Földön, majd megszűnik a földi lét, és a mennyben folytatódik a történet, az öröklétben.

    A rosszak közül egyesek, a javíthatók, a bocsánatos bűnöket elkövetők, a tisztítótűzbe kerülnek, és sejtésem szerint Jézus ezer éves földi királysága idejére lesznek ott, majd az 1000 év eltelte után (de a kisebb bűnökért ülők már előtte) csatlakoznak a mennybemenőkhöz.

    A javíthatatalnul rosszak, a halálos bűnöket elkövetők mennek szépen a pokolba, a gyehennára (az örök tűzbe), az örök kárhozatba, és ott sírnak-rínak, szenvednek örökre.

    Hát, valahogy így néznek ki a jövőbeni kilátások.

    :-)