• Morden23
    #462
    Iagzából szerintem a legnagyobb baj az, hogy néhányan szó szerint veszik a Bibliát (most nem "a" vallásról beszélek, szimplán a Bibliáról).

    Nem lényeges, hogy Jézus élt-e, sőt, még az sem, hogy Isten fia volt-e vagy nem (zsidó-keresztény szembenállás, ugye). Jézus egy modellalakja a keresztény eszméknek. Mint ahogyan runner78 írta, sosem követett el bűnt. Nem az a lényeg, hogy emberileg lehetséges-e bűnök nélkül élni, hanem az, hogy a jó keresztény igyekszik minél jobban elérni Jézus tiszta lelkét. El sosem fogja érni, mert az lehetetlen. Ezért mítikus személy Jézus.

    És mellesleg ez a gyilkos megbánja bűneit dolog ez kicsit összetettebb annál, hogy a Biblia szerint így meg úgy a helyes. Mindenki nagyon szépeket tud mondani, ameddig csak a statisztikákat olvasgatja, de azért ha valakimet megölné egy ember, akkor pont nem érdekelne, hogy "talán-esetleg" bűnhődni fog majd valahol.
    Olyan ez, mint a rendőrség. Ha gyorshajtunk és még ittunk is mellé egy kicsit, akkor reménykedünk, hogy éppen nem dolgoznak, de ha a gyerekünket gázolja el valaki, akkor anyázunk, mert nem tudják elkapni.