Morden23#364
Az Ararát hegyen landolt, nem emlékszem, hogy hány méter magasan. A probléma csak az, hogy ha a világ összes jege elolvadna, akkor 800valahány méterrel emelkedne csöppnyi óceánjaink szintje. Magyarán, ha Noé hajója létezett, és ott landolt, akkor sárkányok vontatták, vagy csak simán repült. Esetleg alánőtt a hegy, de ez még viccnek is gyenge volt.
Nem mentem bele részletesen, de sok ember hajlamos azt hinni, hogy ha egy hír az ő igazát támasztja alá, akkor az már azonnal igaz is. Ezért lát az ufóhívő minden hűholdban térhajtásos űrhajót, és egy vallásos ember is ezért lát minden csipkebokor tövében lángnyelveket. "Azt hiszed amit látsz" vagy "Azt látod, amit hiszel", válassz csak.
Én sokkal inkább úgy tudom, hogy a Bibliát okozati viszonyban támaszották alá a kutatások. Pl. a Vörös-tenger szétválására valami abnormális árapály-jelenséget hoztak egyszer fel. Az özönvízre meg a Boszporusz-szakadást. Van mindenre legalább 20 elmélet, de inklább 200. Sem te, sem én nem vagyunk alkalmasak arra, hogy megmondjuk, melyik az igaz. Ellenben mindketten hihetünk abban, amiben akarunk.
A Biblia állításai nem abszolútumok. Ellenben mindenre van magyarázat. MINDIG van magyarázat. Csak MÉG, esetleg MÁR nem tudjuk. Ha egy ősembernek öngyújtót mutatsz, azt hiszi, isten vagy.