Morden23#354
Akkor nálam elérte a célját, mert nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy az életemet nem én irányítom...
Tudod miért nem folynak gőzerővel a kutatások Isten létének bebizonyítására? Nem egészen azért, mert minden tudós kiröhögi a vallást...
Pl. volt az a Noé bárkája ökörség. Nem attól félnek a nagy koponyák, hogy ha nem találnak semmit, akkor húdenagyonszomorú lesz mindenki.
A nagy para az, hogy mi van, ha TALÁLNAK VALAMIT. Ha valahogyan bebizonyítanák Isten létét (most nem arra célzok, hogy van-e keresztszög Jézus vérével meg ilyenek), akkor gondolod, hogy az lenne a megváltás? Tömeghisztéria lenne abban a pillanatban, amikor beigazolódna, hogy az ember nem ura önmagának, hogy te csak egy figura vagy holmi deisztikus saktáblán. Őszintén megmondom, hogy szeretek egy olyan világban élni, ahol az emberek templomba járnak és imádkoznak, de gyűlölnék úgy élni benne, hogy TUDOM, hogy nincsen választásom.
"...Amúgy egyszer azt mondta valaki:
Nem hiszek egy "JÓ" Istenben, aki a neki nem tetsző cselekedeteket tevő embereket "örökre égni küldi a pokolba"! Elmebajos beszéd. Semmi közöm egy ilyen istenhez!..."
Azt hiszem, Isaac Asimov volt, de nem esküszöm meg rá.