• Mayorpapa
    "Istent meg szerintem senki nem támadja."
    De igen. A DaVinci kód film keresztyén-ellenes, támadja a Bibliát és hitelteleníti Jézust. Személyes meggyőződésem, hogy ez egy propaganda film. A keresztyéneknek miért kellene tétlenül nézni, hogy támadják mindazokat a dolgokat, amik nekik fontosak?
    /Egyébként nem olyan sokszor tiltakoznak, mint ahogy itt egyesek momdják: láttátok ti már mondjuk a papokat vagy a keresztyéneket a Parlament előtt vagy bárhol tüntetni? Mert én nem. De a gazdákat, a taxisokat, a drogosokat igen. nekik szabad, a keresztyéneknek meg kuss? Hogy is van ez?)
    El tudom képzelni, hogy akik a filmet megnézik, illetve akönyvet már olvasták, érdeklődő, és sok esetben minden szellemi jelenségre nyitott emberek. Lehet, hogy egyház-ellenesek, de nem feltétlenül teljesen elzárkózók az evangéliumtól. Nem feltétlenül ellenségei Jézusnak, csak csalódtak AZ Egyházban, és néhány magát vallásosnak mondó emberben. Ez elég is volt, hogy kiábránduljanak az egészből. Korunkban már kevésbé kell az ateizmussal szemben harcolni a hitért, a New Age szellemisége a vallási keveredéssel tölti el az embereket. Ez a film is ilyen szellemiségben született.