• Morden23
    Stormreaver, a zsidó keresztény, mint vallás és kultúra oksa, hogy jóideje létezik, de közel nem példa nélkül álló azért.
    Iránban van a világ legősibb temploma (nem emlékszem a pontos korára, sem a konkrét vallásra). Ami biztos, hogy közel 2000 éve lángol egy máglya benne, amit a felvigyázó papok óvnak.
    A hinduizmus sem egy újkeletű vallás, ha már itt tartunk, és még sokminden mást is el lehetne mondani.
    Amúgy nem hinném, hogy a vallások szerepének, vagy esetleg szereptelenségének köze lenne a világ állítólagos satnyulásához. Az elembertelenedést sem teljesen értem...:(
    És no offense, de szerintem ha valaki azt mondja, hogy neki senki ne mondja meg, hogy mit gondoljon vagy higyjen, az nem az egománia és a primitívség ismertetőjegye. Én úgy vagyok vele, hogy nekem senki ne mondja meg pl., hogy melyik vallás az "erkölcsileg magasabbrendű" és melyik nem. Az egyházak is mosnak agyat, ők sem "csupa jó" dolgok gyűjtőhelyei.
    Hogy mit gondolok, azt meg főleg ne mondja meg senki. Szerintem az az igazi birka és agymosott, aki ennél kevesebbet elvár.

Amúgy tényleg nem értem, hogy egy film vagy egy könyv miatt miért akadtok ki ennyire? Brown írt egy könyvet, mert szeret írni, és szeret mellé töménytelen pénzt keresni... szerintem egyik sem probléma. Olvasmányos könyv volt, és szerintem csak azért kihagyni, mert van egy olyan kényszerképzet, hogy a hitet támadja, szerintem nem érdemes. Más kérdés, hogy nem egy korszakalkotó mű, úgyhogy teljesen mindegy.

Amúgy akár még egyet is értenék veled a többiben.