• Morden23
    Mayorpapa, szerintem nem akar senki megsérteni a vallási irányultságodban. Mindenki abban hisz, amiben akar. Sőt, mindenki úgy, ahogy akar.

Azért egy kérdésre válaszolj, ami engem érdekel, és te gyakorló kereszténynek tűnsz... hány olyan embert tudsz mondani, aki megfelel a keresztény eszméknek manapság?
    Na ebben van a 75% és az 5% közötti különbség.

2 dolgot tehetsz a világban manapság.

I. Azt mondod, hogy feslett, romlott, mindenhol megy a harácsolás, minden tv-ből és rádióból ömlik a sz*r, a politikusok hazudnak, a média befolyásol, a reklám elnyom, az impulzusvásárlás uralkodik.
    II. Azt mondod, hogy a világ olyan, amilyen. Nem törődsz azzal, hogy a politikusok lopnak-e, mert az életed jelentősen nem fog javulni, ha XY eladja az 5 autójából a 2 legdrágábbat. Nézed a TV-ben, ami érdekel, megveszed, amit akarsz, és dolgozol, hogy vegyél valamit, amit meg akarsz szerezni.
    Én részemről a második pont mellett vagyok, mert sokkal jobb úgy élni, hogy a saját életeddel foglalkozol, ami a világban zajlik, minthogy a világgal foglalkozzak, miközben az életem zajlik.

Az egész okfejtéssel csak annyit akartam, hogy én pl., aki nem vallásos, nem is szívesen lennék, mert tudom azt, hogy nem élnék jó keresztény módjára. Én bizony félrelépek a kapcsolataimban, ha hazudni kell, hogy visszavegyék a garanciás termékemet, akkor megteszem, és még sorolhatnám. Nekem az nem tetszik, amikor valaki ugyanezt csinálja, de valami kényszeredett félelemtől vezérelve elmegy gyónni, mert azt hiszi, hogy ettől a "bűnei" már nem is bűnök, tök jó, mehetek tovább csalni az asszonyt és átcseszni a főnököt/munkatársat/alkalmazottat, majd a következő héten megint szaladok a sekrestyébe.

Nem azt mondom, hogy minden mai "keresztény" ilyen, de a túlnyomó többség igen. Mondom én... más mondhatja máshogy:)