Vajon ők a világ urai?
  • Laci73
    Szabolcs:"Akkor a a bankba rakott pénz sem fog kamatozni?"

Nyereséget csak az kapjon aki azért cserébe termel/szolgáltat valamit. A kamat nem halna ki véglegesen: de kizárólag az állam használhatná (mely a pénz valódi kibocsájtója is lenne egyben) hogy saját - nem túl magas - költségét kitermelje. A bankbetét, amire gondolsz megszűnne - de ugyanakkor az uzsorakamat is, amely jelenleg főleg a kis és közepes vállakozókat nyomorítja. Akinek kölcsön kell, az kap az államtól, aki nyereséget akar, az dolgozzon, alkosson!
    Gondolj bele: Tegyük fel Neked van egy kis csemegeboltod, én pék vagyok :) Te rendeled az árut, én szállítom. Ha sok megrendelésem van, a keresett pénzecskémből nagyobb házat építek, amivel megbízom Humant, aki építési vállalkozó. Nem kell folytatnom: a pénznek amint látod, van egy egészséges körforgása is. Egymás között forgatjuk azt - kifizetve természetesen a rezsi, a rendesen kereső alkalmazottak, az elviselhető adók költségét. Nincs szükség magánbankokra és multitőkére - az ő hasznuk helyett működő társadalmat finanszírozunk inkább.

Más: Szabolcs, a betett pénzedért ma szart sem kapsz a (magán)bankoktól: lassan azért kell fizess, hogy őrzik a pénzed. Persze ha hitelt veszel fel, azt érezni fogod...