TH448#140
Már csak az a kár, hogy olyan dolgokon folyik a vita, ami a userek nagyon túlnyomó többségét nem is érinti...
Ms-nek van pénze reklámra, oo meg mindig is "csak" egy alternatív megoldás lesz, pedig többségnek jó lenne, régebben tényleg volt egyik bétában, hogy nem akart elindulni, de ugye az béta volt, én használom rendszeresen, és nem a csicsa számít, elég is. Persze ez nem olyan nagy probléma.
Viszont még annyit, hogy itt szóba került, hogy szabad forráskód. Birom, amikor ilyenekkel dobálózik mindenki, hogy melyik lett jobban megírva. Szóval ez azért összetettebb dolog. Látta már valaki office kódját? Nem hinném... Kevesebb memóriát zabál? 30-40 mega nem vág földhöz, és nekem fontos, hogy ingyenes legyen, és könyörgöm: nincsenek ilyen problémák, hogy kiakad, meg nem menti le, meg ilyenek. Tudom, tudásban office jobb, de kérdés, hogy kihasználják e...
Ha meg szóba került az adatbáziskezelő, lehet, hogy ilyen téren túl régimódi vagyok, de sztem sql a nyerő, tehát access max titkárnőnek jó, oo-s cuccot ki se próbáltam, viszont aki megtanulja az sql nyelvet, az üt mindent, jah, és az tényleg platform független tudás...
strogg: köszi szépen a tippet, viszont sajna nem működik a link. :(
Leírnád még 1X azt az oldalt?
Még annyit, hogy szerintem sincs nyerő oldal, mindenki válassza azt, ami neki jó, gondolom, nem csinálja azt az átlag user, hogy fordít vmi nagy progit, meg kódol videót, meg futtat még vmi erőforrás zabáló progit szövegszerkesztés mellett, akkor 30 mega nem számít.
Egyébként pont itt volt egy példa Immovable személyében, hogy nem feltétlen kell mindenkinek office 2007...
Ugye az teljesen biztos, hogy linux azért is van lemaradva, mert MS reklámkampánnyal meg mindennel elérte, hogy még annó aki egyszer egy valamiben őket választotta, az utána semmiképp nem szabadulhatott tőlük, még ha akart (volna) se. Pl. NTFS: jó, meg kellett FAT után, de mivel ugye b@szták kiadni a dokumentációt, linuxhoz évekig tartott, mire lett hozzá kezelő. Hasonló volt office-szal: aki egyet vett, annak az összes gépen ilyet kellett, mert semmi más nem kezelte ms formátumait, és ugye no doksi. Most már azokat is kezeli OO, de ezt nem is tudja a userek többsége.
Szóval igenis van linux+oo-nek létjogosultsága, és merem ajánlani mindenkinek, akinek egy "egyszerű" szövegszerkesztő kell.