• strogg
    Nah ez korrekt meglátás volt:) de tényleg.
    Ami azt illeti valóban van egy ilyen kulcsszó, hogy ingyenes. Egy elég normális office csomagot kap az ember ingyen, amivel jól el tud lenni, ha nem nagyvállalati környezetben heggeszt.A másik lehet többet tud, de drága is. (kurtára). És nem home usernek való. (egyáltalán nem)
    A szemlélet a linuxosoknál azért más, mert egyenesen következik a nyílt forrású felfogásból, hogy a program/termék sosincs készen:) ezért tűnik úgy mintha valóban nem is lenne készen:)))
    Abban nem értek egyet, hoyg al inux "fapados". Van olyan disztró is persze. De nekem a suse 10.0 tényleg nagyon user frendly-nek tűnik. Az egy másik kérdés, hogy ha éppen php-t heggesztek, és rálövök egy apache2-ot, akkor a konzol magától értetődik. (de a webszerver heggesztés már nem is átlagos home user témakör:))
    Pl: ha csak játszom, (mert erősen szoktam:) vagy videót nézek/vagdalok képet szerkesztek, doksit írok, stb... nem is látom a konzolt, van úgy, hogy hetekig:) igazából arról szól a történet, hogy mindenki megtalálhatja ami a szívének kedves. És ez a lényeg. (pontosan ez)
    Ha doksit akar, és nincs pénze/szándéka m$ office-ra, ott az openoffice. Megteheti, hoyg eldönti. Ezért nem értem a warez win és Office felhasználókat, hogy beszólnak, holott éppen magaról lexarják programozók súlyos szellemi erőfeszítésének az eredményét. Van választása, és enenk fényében csinálja amit csinál. De elkalandoztam:)))
    Aero vs. XGL? Én egyiknél sem tenném le a voksot:)
    Mondom miért. XGL- is remekül néz ki. Sokat tud, (szerintem pont azt amire nincs szükség:) és korrektül megy kis gépen is. (p3 800/256SDRAM/gef2 32MB). Aero sokat tud, nagy a gépigénye, ráadásul DX alapú ellenben az XGL -el ami openGL. Azi s tud olyasmit ami nem kell, és tud hasznos dolgokat. Szóval visszatérnék a választásra. LEhet választani. Nem vagy kiszolgáltatva az m$-nek, hogy eszed-nem eszedez van. Mellesleg én nekem a metisse+KDE kombó jött be. Pont anyit tud, amennyit kell. (ablakokat elhelyezni korrektül, 3D-ben) Bár abban si van egy csúnya hiba. (ha metisse-ből indítasz OpenGL-es játékot, nézheted milyen lesz a game sebessége)
    De ha nagyon platform független akarsz lenni (és horro vasad van rá:) akkor ott a sun Looking Glass is. Java-s, és nyitott a forrás. (bár szerintem kiba lassúra sikeredett)