• TGWH
    Jó pár karakter után azt hiszem rájöttem valamire. Le tudod mérni, hogy a karakter gyengének számít-e, vagy sem a többihez képest. Pl. Thysylium felé (elf főváros), a temetőnél ahogy jobbra kanyarodsz, ha medvét ad, akkor erős a karakter, ha nem, akkor annyira nem erős :D De tényleg, templomőrrel nem kaptam macit, és előtte valóban innom kellett a löttyöket, míg szeráffal vagy árnyharcossal már aprítottam rendesen, és ott volt a medve. Vagy ha tovább mész az elf-ember határ felé, ott vannak a hárpiák. Árnyharcosnál rengeteg bajnok volt, templomőrnél meg inkább sok :) És semmi gondja sem volt egyik karakternek sem. Templomőröm ott kezdett el erősödni igazán.
    És ha erős karid van, majd eléred a 10. szintet, akkor már kaphatsz 11-es ellenfeleket. Azaz a gép úgy veszi, hogy megbirkózol velük. Amelyik karakterem csak a 15-20-as szint körül kezdett el gond nélkül irtani, az nem kapott 10es szinten piros körű elleneket.

Egy dolgot azt hiszem kihagytam, még hozzá a találati esélynél. Ellenfél esélye a kitérésre tulajdonságú cuccokat kell keresni. Láthatod (akinek gondja van a 66%-os találati eséllyel) a képen, hogy 2-es szintű Nyeles f. h. képességgel is 90% a találati esély - jó, gyenge ellenfél ellen, ha erősebb akkor picit kevesebb a százalékom -.
    Azt is észrevettem, hogy ha felveszel egy ilyen ,,Ellenfél esélye a kitérésre'' tulajdonságú cuccot, akkor később is találsz olyat az árusnál, függetlenül attól van-e Alku-d vagy nincs.
    Egyéb fontos tulajdonságok (amikbe ilyen van, azt érdemes megvenni, függetlenül attól van-e nálad jobb vagy nincs):
    - Blokkolás esélye varázslat
    - Esély a kitérésre, vagy támadás elkerülése vagy v.mi ilyesmi (kitérés minél magasabb, annál jobb)
    - Esély a találat elkerülésére
    Ezt a kettőt úgy látod, ha nyomsz egy f-et (képemen a bal oldali menü), majd a Harcművészet, másodszorra meg a Fegyverek részre viszed az egeret. Az elsőt olyan 15-20% körülire már elegendő felvinni (kb. 3-6 cucc), a másodikat meg ameddig bírod. A harmadikat meg addig told ameddig nem találsz az előző kettő tulajdonság v.melyikével bíró cuccot, persze nem árt ha az ellen nem egyszer talál egyszer nem - 50% ugye - környékén jár.