10030
  • bepe79
    Kezd bedurvulni a High Elf karim, soha egy karival sem szedtem szét ilyen gyorsan az első fő-boss-t (Gar Colossus / Kőember), mint ezzel a karimmal. Egyébként minden ellenfélnél úgy működik az ice shard (glacial thorns / jégtüskék) skill, hogy az ellenfél mögé kell célozni, és úgy koncentrálódik rá az összes tüske, nem pedig szétszórja. És így nincs olyan ellenfél, aki túléli, az erősebb championok is egy ilyentől elhullanak, ritkán 2 kell beléjük. 72-őt sebez jelenleg az lvl7 körüli Glacial Thorns skill-em (jégtüske), és 80-at lövell egy kasztolásnál, így 5760-at sebez jelenleg (: És mindez most 4.1 sec alatt töltődik újra, most, hogy már 2 buff-om aktív, és tolom a Grand Invogiration-t (Ragyogó akármicsoda a ti magyar verziótokban). Jelenleg lvl 18 a kari, és így néz ki:

• Zan
    Az enyhe kifejezés hogy agyfaszt kapok menten...!

Horgásszal toltuk ma du....bárcsak ne toltuk volna!Elősször akkor keresett fel a kaszás,amikor egy 40+ os kari,odajött mellénk gyakni,és egy lvl 40+os teknőscsörda kellős közepén találtam meg,ahonnan már talán az F12 sem mentett volna meg...CSAKHOGY ÉN ÁLLTA BAMBULTAM és észre sem vettem hogy baj lehet...mert amúgy meg nem nagyon tudtak megütni erőteljesebben így hát túl későn reagáltam,de addigra már ott feküdtem,mint egy 10x használt koton....!

És másodszorra is eljött értem az a köcsög kaszás,akkor viszont horgászt sem hagyta magára...de azt nem tudom mi volt,mivel sehol a közelben nem volt nagyobb kari,sem mob;mégis legalább olyan gyorsan haltam meg,mint az előbb!

Immáron Feltámadások: #2 díszeleg a karakterlapomon...!És hogy ezen mi az idegesítő?Az,hogy egyik sem teljesen az én hibám...olyan gyorsan történt,hogy ezt ember nem reagálja le!Azért az milyen hogy egy mobhoz odamész,bead neked egy két szimpla ütést,aztán gondol egyet és rádbasz egy akkorát,hogy a tüdőd kiszakítja a hátadat....nonszensz!
  • hammerGT
    nah akkor így[IMG]http://[/IMG]
  • hammerGT
    na de jó elírtam :@
  • hammerGT
    na itt egy kép:
  • hammerGT
    igen a túlélési bónuszt is megtaláltam olyan 47.5%-on van köbö
  • hammerGT
    tudomásom szerint nem haltam meg, időközben már 3 szinttel magasabbak :)
  • Fantusz
    27-es szintű karakter, ha csak 2 szinttel magasabb ellenfelet kap, az azért van, mert néhány szinttel korábban meghalt.
    Feltámadás után az ellenfelek szintje visszaeseik a karakter szintjére (értük kevesebb lesz az XP), s a túlélési bónusz emelkedésével jönnek majd a magasabb szintű ellenfelek (gyanítom nálad most a túlélési bónusz 20-30% között lehet)
  • McFrost
    Nekem ott gólem medvét adott, olyan erős voltam :D

Annál a résznél szembesültem először, hogy itt még bajok is lehetnek, tele volt elementál, kalóz, csontos és medve bajnokkal.
  • Fantusz
    #8833 - a legalsó képen látszik a túlélési bonusz is.
  • Fantusz
    Én erre azt tudom mondani, hogy a játék kezdetén minden karakterre oda kell figyelni, de az, hogy mennyire erős valójában egy karakter, az majd 100-as szint fölött, nióbiumon derül ki.

Bepe79 "tudom, hogy melyik ellenféllel nem érdemes szórakozni alacsony szinten" szemléletében sem hiszek - addig oké, hogy mondjuk 20-as szintig kerülsz egy minibosst, mert mondjuk addig nem vagy felkészülve rá, de ha 30-40-es szinten nem bírsz vele, ott már magasabb szinten még nagyobb gondok lesznek.
    Vannak speciális esetek, ilyen egy jeges elf - fagyúr párharc, ehhez valóban nem árt ha megvan az ősi mágia szakértelem.

Bármennyire hihetetlen, egy mezei, mezítlábas ellenfél is lehet veszélyes a karakterre.
    Természetes, hogy mindenki, aki kicsit komolyan veszi a Sacred2-t zero halálra törekedik, de lehetne sorolni a banális eseteket, amikor nem boss, vagy miniboss lett a karakter végzete.
  • hammerGT
    igen TGWh igazad van, pl: a karakterem 27 es árnyharcos és csak 2 szinttel magasabb ellenfeleket kapok
  • hammerGT
    ezt a túlélési bónuszt, ezt hol találom meg? mármint amikor nézegetem a karakter tulajdonságait, stb.. akkor ott van valahol?
  • TGWH
    Jó pár karakter után azt hiszem rájöttem valamire. Le tudod mérni, hogy a karakter gyengének számít-e, vagy sem a többihez képest. Pl. Thysylium felé (elf főváros), a temetőnél ahogy jobbra kanyarodsz, ha medvét ad, akkor erős a karakter, ha nem, akkor annyira nem erős :D De tényleg, templomőrrel nem kaptam macit, és előtte valóban innom kellett a löttyöket, míg szeráffal vagy árnyharcossal már aprítottam rendesen, és ott volt a medve. Vagy ha tovább mész az elf-ember határ felé, ott vannak a hárpiák. Árnyharcosnál rengeteg bajnok volt, templomőrnél meg inkább sok :) És semmi gondja sem volt egyik karakternek sem. Templomőröm ott kezdett el erősödni igazán.
    És ha erős karid van, majd eléred a 10. szintet, akkor már kaphatsz 11-es ellenfeleket. Azaz a gép úgy veszi, hogy megbirkózol velük. Amelyik karakterem csak a 15-20-as szint körül kezdett el gond nélkül irtani, az nem kapott 10es szinten piros körű elleneket.

Egy dolgot azt hiszem kihagytam, még hozzá a találati esélynél. Ellenfél esélye a kitérésre tulajdonságú cuccokat kell keresni. Láthatod (akinek gondja van a 66%-os találati eséllyel) a képen, hogy 2-es szintű Nyeles f. h. képességgel is 90% a találati esély - jó, gyenge ellenfél ellen, ha erősebb akkor picit kevesebb a százalékom -.
    Azt is észrevettem, hogy ha felveszel egy ilyen ,,Ellenfél esélye a kitérésre'' tulajdonságú cuccot, akkor később is találsz olyat az árusnál, függetlenül attól van-e Alku-d vagy nincs.
    Egyéb fontos tulajdonságok (amikbe ilyen van, azt érdemes megvenni, függetlenül attól van-e nálad jobb vagy nincs):
    - Blokkolás esélye varázslat
    - Esély a kitérésre, vagy támadás elkerülése vagy v.mi ilyesmi (kitérés minél magasabb, annál jobb)
    - Esély a találat elkerülésére
    Ezt a kettőt úgy látod, ha nyomsz egy f-et (képemen a bal oldali menü), majd a Harcművészet, másodszorra meg a Fegyverek részre viszed az egeret. Az elsőt olyan 15-20% körülire már elegendő felvinni (kb. 3-6 cucc), a másodikat meg ameddig bírod. A harmadikat meg addig told ameddig nem találsz az előző kettő tulajdonság v.melyikével bíró cuccot, persze nem árt ha az ellen nem egyszer talál egyszer nem - 50% ugye - környékén jár.
  • TGWH
    Itt egy kép a templomőrömről, nem hittem volna, hogy ilyen erős lesz:
  • bepe79
    Ha meghalsz, nullázódik a survival bonus / túlélési bónusz, ezért magasabb az én lvl15 Elf-emnek, mint a te lvl17-es karidnak. Én mondjuk minden karimmal a 0 death / halál-ra megyek, és tudom, hogy melyik ellenféllel nem érdemes szórakozni alacsony szinten. (: Pl. a nyugat felé lévő vérfarkassal vagy mivel. Úgyhogy szerintem még jó sokáig nem fogok meghalni, meg ahogy kezd erősödni az Elf-em, egyre könnyebb lesz vele haladni most egy darabig.
  • Gubberx
    Átrágtam amit a hivatalos oldalon írnak és ott csak annyi van hogy a combat módban töltött idő számít, és nem muszály ölni is közben szal elég ha téged ütnek. Ezen kívül még azt taglalták hogy mennyivel növeli az értékeket illetve mennyivel jönnek magasabb szintű ellenfelek magas sb szint esetén.
  • huhuhorgasz
    én teljes mértékben értelek és ez érdekelne engem is, hogy mitől függ nagymértékben ez az érték?

Ha valaki a hivatalos fórumról lefordítaná az itt esedékes kérdésre a választ azt akkor megköszönnénk
  • TGWH
    Hosszabb képlettel számolják a túlélési bónuszt, nézzétek meg az első résznél hogy volt, szerintem az az alapja a második résznek is. Vagy a hivatalos fórumon tuti megválaszolták már ezt a kérdést, ott keresgéljetek.
    Most nekem is kedvem támadt egy templomőrre, még sosem volt ilyen karakterem. A varázslómat törölni kellett érte, de úgy is nagyon beszaggatott a játék a sok mágiától :X
  • Fantusz
    Ilyen kérdésekkel én nem foglalkozom, bár annyi most felvetődött bennem, hogy ez a túlélési bonusz-számítás is elég érdekes tud lenni.
    A számolás alapja lehet az ütések száma - hát akkor goblinok közé kell menni ők sok kicsit ütnek a csontvázak meg kevesebbet, de nagyobbat. (goblinok meg az XP-vel sóherkodnak)

Waandorey 120-as szintű árnyharcos, túlélsi bonusza talán 92,8%
    Ennyi, ha kétkezes nagykalapácsot fog a kezében.
    Egykezes kapapáccsal, Stalwoorthal (vagy mi a neve annak a vörös pajzsnak) 93,6% a túlélési bonusza, holott semmit nem csinált, csak fegyvert cserélt.
    Ezen a szinten már órákat kell játszani ahoz, hogy a túlélési bonusz 1 tizedet mozduljon.
    a pajzsnak van ugye egy bonusza, a "túlélési bonusz gyorsabb növekedése" - de mi abban a logika, hogy több lesz a már megszerzett bonus, ha a karakter kezébe adom a pajzsot?
  • huhuhorgasz
    Felvetődött bennem ismét egy kérdés. Valaki mondja már meg a tutit!
    Szóval látom a belinkelt képen, hogy az elf lvl15. A túlélési bónusza meg 25%.
    Namármost. Az én árnyharcosom igaz hogy halt egyszer, de azt még lvl 5-nél. Most lvl 17 vagyok, vagyis eltelt 12 szint. És a bónuszom így fejből asszem olyan 13-14%-nál jár. Mért nem növekszik a bónuszom ennél gyorsabban? Kapok be ütéseket a karival, mert ugye azt is tárgyaltuk már, hogy a kari a bekapott ütésektől kapja a bónuszt. Hogy lehet ennek a lvl 15ös elfnek már 26%-os bónusza???
    Nem baj hogy van neki, félre ne értsétek, de nekem mért nem növekedhet gyorsabban a bónuszom alap esetben, mindenféle bónusznövelő extra nélkül.
    Láttam Dion szeráfját is amint az erdőben azok a kis energialabdák ütötték. Beállt bónuszt növelni. De egyszerűen nem értem a dolgot. Különben csontik közé járok mostanság, azok meg elég szépeket ütnek, ha vannak a szerón vagy 6-an.

Na várom a válaszokat
  • Fantusz
    Nézd át a ragyogó erőnlét módosításait, s rögtön az elsőnél kiderül miért kell jeges elfnek az arcania fokusz (tüzesnek is kell).
    A ragyogó erőnlét érdekes erősítés - annyi runa a világon nem létezik, amennyit arra rá nem lehetne tenni (szinte minden fölösleges runát érdemes ragyogó erőnlétre becserélni)
  • bepe79
    Amint kijön a kieg, és játszhatok a Dragon Mage karival.
  • bepe79
    Persze, ezt én is így gondolom, hiszen a concentration skill kell a 2 buff-hoz, ezt általában csak lvl1x vagy lvl25-ön szoktam felvenni, mivel a 2 buff a többi karinál rendesen megdobja a regen időket, nem pedig lehúzza. Meg az eddig felvettek csupa fontos (must have) skill-ek voltak, úgyhogy most jön a koncentráció. Az arcania focus nem tudom minek kell a mystic stormite-ra fejlesztett ice / jeges High Elf-nek, de lehet, hogy annak is van valami extra haszna.
  • Fantusz
    Reg időket a ragyogó erőnlét erősítéssel lehet hatákonyan lehúzni, ahhoz még neked szükséged lesz a koncentráció és az arcania fokusz felvételéhez.

Természetesen úgy fejleszted az elfedet, ahogy neked tetszik, csak ajánlani tudom, hogy ezek a képességek legyenek a következők.
  • Csokis
  • wedge31
    Kiváncsi leszek ezt a karidad mikor unod meg...
  • bepe79
    lvl 15 lett a High Elf-em (Multiplayer / Closed Net), kezd kicsinosodni, és próbálom lent tartani a regen időket, sajna a Glacial Thorns (Jégtüskék) spell-em per pill valami 5.3 vagy 5.5 sec alatt töltődik, tudnék rajta még nagyot dobni, csak másnak a rovására. Jelenleg így néz ki:

• Gubberx
    köszi szépen
  • Fantusz
    Setek 15-ös szint fölötti karakternek lényegében bárhol eshetnek, ami talán érdekes, hogy főbossoktól várható legkevésbé zöld, vagy barna item.
    Lehet minibossokat farmolni, ők elég jó százalékban dobhatnak set darabot, de egy mezítlábas ellenféltől is pottyanhat.
  • hammerGT
    hát az október 16 mindjárt itt van :) de a november 30...:(
  • Csokis
    Illetve elméletileg már 2.-án megjelent, mégse látni fent. :S
  • Csokis
    Elméletileg Október 16. a megjelenés angolul, míg idehaza magyarul November 30. környékén.
  • hammerGT
    az ice&blood-nak mikorra várható a megjelenése pc-re?:)
  • Gubberx
    Armantin set hol eshet? :D én is a warimat kezdtem el folytatni :)
  • huhuhorgasz
    köszi szépen :D
  • Fantusz
    Nem tudom mennyit lehet kiolvasni a lenti képekből, de remélem a lényeg látható.
    Halott harcos - ellenséges bajnok vihető együtt, a taktika növeli mindkét cspoprt sebzését (maxon van a taktika).
    Erősítések közül sokan a tükröző kisugárzás felé húznak, pedig az őrjöngő lendület a hasznosabb - de hogy vita ne legyen használni kell mindkettőt
    Támadásra a Démoni csapás-őrjöngő tombolás combot használom, ennek végrehajtási ideje több, mint a reg idő.
    Nióbiumon komolyabb ellenfelek ellen harci kiáltással buffolom tovább a támadási értéket, teljes Armantin set van rajtam, ami a halott harcos csoportot erősíti (látszik is a CA-kon), ellenséges bajnok csoporthoz a Denderan ad bonuszokat (szimpátia kérdése, az is jó)

Csillaguras mágus-zombi egy teljesen más irányű fejlesztés igényel, Waandorey harcos, idézgetni Black_Nero tud, ő Lucretibe öltözik.
  • Fantusz

• TGWH
    Verje vissza a közelharci, távolsági, és mágikus sebzéseket, én erre tettem, elég szépen kinyírják magukat magasabb szinten az ellenek.
    +2 gb ram nem árthat, amilyen olcsó. De arra vigyázz, hogy 32 bites win nem fog 4 gb-ot látni, hanem 4gb-vga memóriáját fogja csak kezelni.
  • huhuhorgasz
    Fantusz!

Légyszi linkelj már be képeket az Árnyharcosodról. skillek tulajdonságok harcművészet szintek, viselt cuccok érdekelnének. De ha nem ide akkor küld el légyszi a mailemre [email protected]

Előre is köszi