Europa Universalis III
  • Mnemomic
    Pedig jók az angolok. Én most 1515-ben vagyok és a hadseregem elég fejlett nagyon gyorsan fejlődik a Spanyolok meg a Franciák lemeradtak vhol 3-as szintan nekem meg már 7-es :)

Ja vagy 50 évvel ezelőtt jeleztem egy országnak, hogy igényt tartok a trónjára, erre most megkaptam. Európa elég nagy része az enyém lett. Persze a Franciák rögtön betámadtak, de inkább odaadtam nekik Calais-t hogy hagyjanak most békén :) Majd még kapnak.

Amióta Portugáliát bekebeleztem a Spanyolok egyfolytában támadnak, de az egyik békeidőben a hadseregem szintje rohamosan fejlődött, így a legutóbbi háborúnál jól megszívta, elfoglaltam a kereskedelmi központját meg 2 tartományt. Azóta nem piszkált :)

Ja most összesen 72 a bevételem havonta év végén kapok olyan 290-et. Az a baj azt mondig elköltöm év elején aztán csak vagyok :) Olyankor izgulok nehogy betámadjanak. Viszont ezzel a bevételel a fejlesztések még jobban megindultak a többi nagyhatalom egyre jobban lemarad.

Tényleg, az hogy van meghatározva, hogy melyik tartományban lehet agyúkat gyártani? Mert nem mindegyikban enged.