Europa Universalis III
  • medve54
    #11529
    Kötelező feltételek: Magprovinciának kell lennie, kevesebb legyen a lázadási esély mint 1, és a vallás is egyezzen meg az államvallással. Ezenkívül, ahogy te is említetted, kell egy szomszédos tartomány, ahol a te kultúrád van jelen. De ezt el lehet kerülni, ha a kiválasztott idegen népek által lakott városkát kinevezed fővárosoddá, vagy felépítesz rajta egy kereskedelmi központot.
    Ha megnézed az általam küldött linket akkor láthatod hogy 250 év az alap. Ezt csökkenthetik és növelhetik is bizonyos módosítók. Pl az első +%-os módosító 100%-al növeli az időt (500 évre), ha a tartomány nem a fővárosod, és 100000-nél többen lakják (Pl. Velence rendelkezik kereskedelmi központtal, így elindulhat a kulturális beolvadása, de többen is lakják mint 100000)
    Meg ahogy most nézem, itt van egy, a nyugati szláv bandába való sorolás pozitívuma: -20% a csehek és a lengyelek asszimilálásához szükséges idő.
    Tehát a kérdésedre a válasz nem, ha ország(ok) vannak a főkultúrával rendelkező anyaország és meghódított területek közt, akkor is van lehetőséged fővárosnak kinevezni, vagy kereskedelmi központot építeni a területen