Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor értem már😊
a cot-ek be lehet valahogy beösztönözni területeket?
vagy az random, mert sok olyat látok h rendkívül messzi tartományok beletartoznak egy cot-ba mikor sokkal közelebb van pl az enyém.
addig értem h ha az adott országnak van egy sajátja, de sokszor az enyéim is abba tartoznak az a saját cot-om helyett.
ez a trade tech-tõl függ elsõsorba?
mert sajnos nincs diplomáciai opció arra h egy országot a saját cot-omhoz csatoljak...😞
a cot-ek be lehet valahogy beösztönözni területeket?
vagy az random, mert sok olyat látok h rendkívül messzi tartományok beletartoznak egy cot-ba mikor sokkal közelebb van pl az enyém.
addig értem h ha az adott országnak van egy sajátja, de sokszor az enyéim is abba tartoznak az a saját cot-om helyett.
ez a trade tech-tõl függ elsõsorba?
mert sajnos nincs diplomáciai opció arra h egy országot a saját cot-omhoz csatoljak...😞
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Kötelezõ feltételek: Magprovinciának kell lennie, kevesebb legyen a lázadási esély mint 1, és a vallás is egyezzen meg az államvallással. Ezenkívül, ahogy te is említetted, kell egy szomszédos tartomány, ahol a te kultúrád van jelen. De ezt el lehet kerülni, ha a kiválasztott idegen népek által lakott városkát kinevezed fõvárosoddá, vagy felépítesz rajta egy kereskedelmi központot.
Ha megnézed az általam küldött linket akkor láthatod hogy 250 év az alap. Ezt csökkenthetik és növelhetik is bizonyos módosítók. Pl az elsõ +%-os módosító 100%-al növeli az idõt (500 évre), ha a tartomány nem a fõvárosod, és 100000-nél többen lakják (Pl. Velence rendelkezik kereskedelmi központtal, így elindulhat a kulturális beolvadása, de többen is lakják mint 100000)
Meg ahogy most nézem, itt van egy, a nyugati szláv bandába való sorolás pozitívuma: -20% a csehek és a lengyelek asszimilálásához szükséges idõ.
Tehát a kérdésedre a válasz nem, ha ország(ok) vannak a fõkultúrával rendelkezõ anyaország és meghódított területek közt, akkor is van lehetõséged fõvárosnak kinevezni, vagy kereskedelmi központot építeni a területen
Ha megnézed az általam küldött linket akkor láthatod hogy 250 év az alap. Ezt csökkenthetik és növelhetik is bizonyos módosítók. Pl az elsõ +%-os módosító 100%-al növeli az idõt (500 évre), ha a tartomány nem a fõvárosod, és 100000-nél többen lakják (Pl. Velence rendelkezik kereskedelmi központtal, így elindulhat a kulturális beolvadása, de többen is lakják mint 100000)
Meg ahogy most nézem, itt van egy, a nyugati szláv bandába való sorolás pozitívuma: -20% a csehek és a lengyelek asszimilálásához szükséges idõ.
Tehát a kérdésedre a válasz nem, ha ország(ok) vannak a fõkultúrával rendelkezõ anyaország és meghódított területek közt, akkor is van lehetõséged fõvárosnak kinevezni, vagy kereskedelmi központot építeni a területen
viszont akkor csak olyan tartományra van esélyem ahol van egy már az én kúltúrámmal ellátott tartomány a szomszédjában?
elég bonyolult és az a baj játékon belül lófaszt nem ír ezekrõl h mi segíti és mi lassítja bizonyos provinciákon😞
Settlement Policy annak a neve amit keresel. Meggyorsítja az asszimilációt. Minden városra külön kell rárakni és mellékesen megjegyzem, hogy szükséges hozzá a national focus. Bõvebb infó ezzel kapcsolatban: Asszimiláció
azt h a kultúrám a meghódított területeken terjedjen h lehet gyorsítani?
A steppe wolf modot ajánlom. 11-tõl 2010-ig játszódik
itt biztosan találsz: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?389783-List-of-User-Modifications
http://sims3.co.cc
Sziaztok!
Tudtok olyan modot ami kibõvíti a játszható idõtartamot 0 felé? Egy modot találtam, de sajnos már nem fejlesztik, ezt. Tudtok valami mást?
Tudtok olyan modot ami kibõvíti a játszható idõtartamot 0 felé? Egy modot találtam, de sajnos már nem fejlesztik, ezt. Tudtok valami mást?
Hát nyár végére más IV-hez kell majd a magyarosítás! 😄
Az a magyarosítás erõsen hiányos, az újabb verziók full angol nyelvûek, de készül hozzá teljes magyarosítás is. Nyár végére várható.
ha Novgoroddal játszol, és monarchia leszel kapsz Romanovokat. Tudom, hisz már játszottam így. Moszkvánál így biztos, hogy kapsz.
Velük még nem játszottam. Gondolom elõbb utóbb bejelentkeznének 😊.
Nápoly-nál pl.: 1570-ig végig Duzzado ági uralkodóim voltak.
Nápoly-nál pl.: 1570-ig végig Duzzado ági uralkodóim voltak.
Köszönöm, mûködik!
SSziasztok! Oroszokkl van esélye ,hogy Romanovok bejöjjenek a képbe??? Ha átváltok Noble Republic-ra akkor lehet kapok Romanov uralkodót? És akkor vissza váltok Despotic Monarchyba. 😄 Ez esélyes???
ami magyarosítást én adtam abban linkben a setting.txt-ben ez legyen language=l_swedish
Nincs a közelben Tesco. Kisvárosban lakom. A neten sem találtam magyar feliratost. Nem tudsz egy linket véletlen?
16-17-es technológiai szintektõl lehet építeni hajózást, katonaságot, kereskedelmet és termelékenységet serkentõ speciális igen drága gyárakat. Legfontosabb a szárazföldi haderõ fejlesztés szerintem. Tehát próbálj olyan tartományokat kinézni, ahol vasat meg rezet termelnek. Ha ide húzol fel weapons manufactory-t akkor itt még a production-t is megduplázza.
Hali,
Tesco-kba érdemes körül nézni. 900-ért láttam EU3 in nomine-t. Ez magyar verzió. EU+ divine wind-et 1900-ért vettem meg, ez angol verzió.
Tesco-kba érdemes körül nézni. 900-ért láttam EU3 in nomine-t. Ez magyar verzió. EU+ divine wind-et 1900-ért vettem meg, ez angol verzió.
Szia! Kipróbáltam, de ugyanúgy angol maradt. 😞 ?
Bocsánat, máshogy nem tudtam.
http://kepkezelo.com/images/2j2oooio4jy7q1up2bfe.png

Hálózat nevét, szoba nevét (ha jól emlékszem)
Elõjött ez a szürke profil, minek nevezzem, ott lent van két gomb féleség, az mellett ahol ki, meg be lehet kapcsolni, az mellett.
Ott a legalsó sarokban, keresd meg, és katt rá, az egyiken lesz ott, hogy hálózat létrehozása, hálózathoz kapcsolódás.
Ennél jobban tényleg nem tudok jobban segíteni.
Elõjött ez a szürke profil, minek nevezzem, ott lent van két gomb féleség, az mellett ahol ki, meg be lehet kapcsolni, az mellett.
Ott a legalsó sarokban, keresd meg, és katt rá, az egyiken lesz ott, hogy hálózat létrehozása, hálózathoz kapcsolódás.
Ennél jobban tényleg nem tudok jobban segíteni.
szoval az ipémet irja be vhova?
Nem kell feltétlenül jelszót rakni rá. Akkor csak a szoba nevét, vagy keressen meg téged, már mint a hamachi felhasználódat.
de hoszton nincs jelszo
Én kaptam egy részben összerakott magyarosítást ami még a játékot sem kutyulja össze: https://www.dropbox.com/s/4a9p00y88wyrb87/localisation.rar DW 5.1-el nálam tökéletesen mûködött! EZ NEM WAREZ!
Készítsz egy hostot, majd megadod az egyik emberkének a szoba nevét, és jelszavát majd belép.
nekem lenne de pontossan hogy kell hamachirol behivni embert host játékba?
Valakinek van kedve EU3 Divine Winddel Hamachival játszani?
Érdekes. Köszönöm.
Ez igazából nem magyarosítás, de a játék magyar lesz.
Fel kell rakni a patch-ot, amit automatikusan letöltheted miután felraktad a játékot, mivel lesz olyan opció. Utána miután patchelted, játék fõmappájában a settingsnél a nyelvet írd át Swedishre.
Tudnál ajánlani egy linket a magyarosításhoz? Nagyon megköszönném.
Magyarosítás van az alapjátékhoz, ajánlom játssz elõször azzal, aztán a kiegészítõkkel.
Sziasztok! Most nézegetem a játékot, de nem minden világos. Érdemes belefognom kezdõ nyeltudással? Létezik hozzá magyar nyelvû complett leírás?
Hamachi?
hello barátommal szertnék játszani hachin keresztül de nemtudomhogy kelelõre is köszi a segitséget😊
Most néztem meg, settlement policy a neve.
A nemzeti fókuszt egyik tartományodat helyezed át, ha svédekkel vagy akkor oda ahol norvégok laknak, ha osztrákokkal, akkor oda ahol nem osztrákok laknak stb. Miután áthelyezed oda a nemzeti fókuszt, megjelenik a betelepítés, valami politika, nem tudom most mi pontosan a neve, kell hozzá 3 magister meg kettõ kolonizáló (ha jól emlékszem) vagy fordítva, de igazából kifogja írni. Így gyorsan belehet olvasztani a kisebbséget a birodalomra, csak a betelepítések hatására nõ a lázadás kockázata. igen ez a Divine Wind.
hogy csinálod ezt a betelepités dolgot ? a tartományban van az a papirusz ikon biztos abban van az event amihez kell magiszter is de melyik az amelyiket használod? ha tévedek ird már le nekem h hogy csinálod kedves Angyali Érint12.... elõre is köszönöm, ja és ez milyen verzióban van neked ? diwide wind?
De. De tört verzióm van, szóval csak így lehet nekem.
sziasztok valakinek nincs kedve velem játszani?😊
Amúgy azt szoktam csinálni, hogy ahol az országban nem a szokott nép van, oda betelepítek, 20%-al növekedik a népesség, ti is szoktátok? Svédországban elég jó ez, mert a kicsi országban, elég nagyot ugrik így a gazdaság.
Hát mind a kettõnek megvan a maga elõnye.
Én speciel a merkantilizmust szoktam felnyomni. Persze ennek csak egyik oka, h a saját területeimen szoktam kereskedni, a másik a +20% kémkedés elleni védelem.
Egy háborúban engem sokszor szokott a gép megszopatni azzal, h felbújt bizonyos csoportokat ellenem.
De egyébként kinek mi szokott beválni.
Én speciel a merkantilizmust szoktam felnyomni. Persze ennek csak egyik oka, h a saját területeimen szoktam kereskedni, a másik a +20% kémkedés elleni védelem.
Egy háborúban engem sokszor szokott a gép megszopatni azzal, h felbújt bizonyos csoportokat ellenem.
De egyébként kinek mi szokott beválni.
Ha esetleg érdekelne valakit,2,97 euro a Chronicles.Paypal fizetéssel,steam reggel együtt bõ 5 perc alatt felraktam.
http://www.kinguin.net/catalog/category/view/s/europa-universalis-iii-chronicles-steam-key/id/729/
http://www.kinguin.net/catalog/category/view/s/europa-universalis-iii-chronicles-steam-key/id/729/
nos ha kontinensnyi nagyságú vagy akkor talán igen megéri, de a területek folyamatosan fejlõdnek és késõbb elszaporodnak a kereskedelmi központok szerte a világban, én mindig free trade-t nyomtam.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
És szerinted melyik éri meg jobban? Érdemes egy országban több kereskedelmi központnak lenni?