Europa Universalis III
-
Brave89 #11057 Hát, szerintem sem egy kánaáni ország volt Au. A történettudomány meg a véletlenek viszonyának kérdésébe én nem mennék most bele, de abban biztos vagyok, hogy a játék tuti nem tudja (meg igazából nem ius tudom hogy tudná) ezt jól modellezni, illetve tudja, a probléma csak ennek a történelem hűsége, vagyis hogy úgy legyünk szerencsések, ahogy a történelemben következtek be a szerencsék:). Hát, ezt kb az eu 2-es illetve egy hearts of iron szintű nagyon kötött AI és event rendszer által lehetne megvalósítani, de akkor meg a játékos élménybeli szabadsága korlátozódna, ugyan is azért szeretünk ezzel a játékkal játszani, hogy eljátszhassuk a "mi van ha" kérdéseket, csak hát ez meg már alapból nem történelem hű:)
Sztem ez az önellentmondás az alapja az összes problémának a játékban, amit nem(igazán) lehet feloldani. Az egyedüli amit tenni lehet, az az ország sorsát a történelmi mederben megpróbáló "egyengető" eventek berakása és a relatíve objektív adottságok felvitele minél nagyobb történelmi hűséggel (és szerintem EZ nem sikerült a túl gyenge vs túl erős osztrák tartományokkal. Csak hát akkor meg elveszne ugye a játék egyik esszenciális hatalma, ausztria; de sztem pont ezért kellene akkor inkább több pozitív eventet adni és kevesebb túltápolt irreális tartományt ausztriának:))
Ha jól hallottam az Eu 4-ben kicsit vissza vezetik az eu 2-höz hasonló event rendszert. Gondolom a fentebb vázolt problémát ők is érzékelik (meg mi is).