Europa Universalis III
  • JLH Fans
    Hoppá, azért a DW és benne a legújabb patch tartogatott pár meglepit az én HTT 4.1 en edződött játékstílusomnak a legelején. Nagyon hamar rá kellett jönnöm pl, hogy egyetlen darab kereskedőt sem érdemes elküldenem, mert 10 ből 1 ha megmarad, és azt is abban a pillanatban túrják is már ki.

Néhány 100 elvesztegetett dukát után fel is adtam ezirányban a kísérletezést. Aztán meg ugye a jó öreg horda...Picikét pislogtam, amikor igen hamar határosak lettünk (na nem jószántamból azaz nem ment el a józan eszem hogy arra terjeszkedjek hanem ő foglalt el mindent tényleg ami létezik a környéken) én pedig Akváriummal meg Erdéllyel együtt is 35 ezer katonát voltam képes kiállítani, ő pedig rámeresztett 4-5 db 20 ezres sereget. Ez még hagyján, de a very hard fokozat miatt a gépnek szép nagy morálelőnye van, szóval a az első 20 ezres serege szépen el is verte az én 30 ezres egyesített hadamat...

Aztán belejöttem a hadakozásba, de kellett 2 háború meg pár év elvesztegetett idő, (volt hogy 0 volt az infamy meg kecsegtető háborús lehetőség is mégsem háboruzhattam mert alig volt katonám és 0 a manpower a hülye horda miatt) mire 2 háború után beláttam, hogy felesleges a sima -5% os vereségre hajtani, jobb lesz ha szépen adót fizetek egy ideig.

Most 1455 ben már helyrejöttek a dolgok, szépen megcsonkítottam Ausztrát,Csehországot és Lengyelországot is, már 10 körüli vazallusom van, és enyém Velence meg Genova is, épp a mentés előtt lett meg a 30 tartomány, nyomtam is egy imperial administrationt.
    Az osztrák és akváriumos aranybányák szépen tejelnek, a haderőm már 70 ezres lehet és szövetségben nyomom a játék legeleje óta Kasztilliával.
    Infamy nemigen megy soha 10 fölé, az infláció elején elszabadult és felment 5 re, de már csak 2.3 és megy lefelé.