• Epikurosz
    #429
    OFF
    Én különben csak egy epizódot láttam a filból, a múlthetit.
    Spylbergnek egy hibája van, hogy bedől az összeesküvés-elméleteknek, és mindig elmegy a végén valamilyen misztikus, zavaros irányba.
    Például az MI-nak a vége elég felemésra sikerült, de ugyanez a helyzet majd' minden filmjével. Gyönyörű képei vannak (jók a grafikusai és a fényképésze), de a forgatókönyvírói a végére mindig besokkalnak.
    Nem is tudom, hogy olyan emberek, mint Isac Asimov vagy akár szegény Stephen Hawking miért nem írnak ilyen sci-fi forgatókönyveket, vagy speilberg miért nem kéri fel őket külső tanácsadóként? Talán, mert akkor le kellene mondania saját gyerekkorára hajazó lírai elemekről...
    OFF

    Egy gondolat bánt engemet ebben a témában:
    Ha léteznek nagyon fejlett földönkívüli civilizációk, akkor roppant rohadt a hozzáállásuk egy ilyen fiatal civilizációhoz, mint a miénk, mert a kisujjukat sem mozdítják, hogy itt jó irányba fejlődjenek a dolgok.
    Tudom, olyan ez, mint a perlekedés Istennel, de akkor is. Van ebben a magatartásban jó adag lustaság is, ezt is tudom. Vagy: olyan ez, amikor a mindennapi betevőért gürcölő ember minden héten, vagy csak egyes heteken megjátszodja a nyertesnek vélt számokat az ötös lottón (1,7 mrd Ft. most), és reménykedik abban, hogy bejön neki. Rendszerint persze nem jön be, de tény, hogy a főnyereményt évente kétszer elviszik. Van úgy, hogy 1 ember, van úgy, hogy egy baráti társaság.
    Ezekben az ET-kben nem az az idegesítő, hogy ENGEM nem tartanak érdemesnek a kapcsoaltfelvételre, hanem, hogy egyikünket sem. (Mert mindenféle rablómese ellenére, én meg vagyok győződve, hogy még soha senki sem lépett kapcsolatba az ET-kkel.) És többen vagyunk, mint 6 milliárd.
    Kurvára idegesítő tud ez lenni, most őszintén. :-)