Francia bajnokság és válogatott |FFF|
  • báttyó02
    #1473
    A francia válogatott csatára, Nicolas Anelka maradhatott volna Dél-Afrikában, ha bocsánatot kér szövetségi kapitányától - ezt Raymond Domenech nyilatkozta vasárnap a TF1 tévécsatornának. Francia lapértesülések szerint a labdarúgó világbajnokságról hazaküldött Anelka lemondta a válogatottságot.



    Anelka a Franciaország-Mexikó meccs első félideje után küldte melegebb éghajlatra Domenech-t. A francia válogatott 57 éves szövetségi kapitánya vasárnapi interjújában azt mondta: "nem volt köztük konfrontáció, csupán egy nagy nyomás alatt álló játékos erős szavai hangzottak el." Azt azonban hozzátette: "nem a legjobban választotta meg Anelka a szavait, de másnap felajánlottam neki, hogy kérjen bocsánatot, de ő ezt nem akarta megtenni."

    Francia lapértesülések szerint a Dél-Afrikából hazaküldött Anelka lemondta a válogatottságot is, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

    A legutóbbi futball-vb-n még döntős Franciaországnak kedden mindenképpen le kell győznie Dél-Afrikát, sőt azért is szorítaniuk kell, hogy a Mexikó-Uruguay meccs ne legyen döntetlen - ez az egyetlen esélyük ugyanis arra, hogy továbbjussanak.