Francia bajnokság és válogatott |FFF|
 • báttyó02
  #1464
  HIVATALOS – ANELKÁT KIZÁRTÁK A KERETBŐL: Noel Le Graet, a Francia Labdarúgó-szövetség alelnöke bejelentette, hogy hazaküldik a Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal trágár módon összevesző Nicolas Anelkát. A sportvezető elmondta, a támadót kizárták a francia keretből, de azt nem árulta el, pontosan miért.
  VÉLEMÉNYEK


  Éric Di Méco (a Marseille egykori emblematikus figurája, 23-szoros francia válogatott játékos): „Ismerjük Nicolas Anelkát, sohasem fog bocsánatot kérni. Nála ösztönös az ilyen viselkedés, úgyhogy pakoljon össze, és szabadítsa meg magától a csapatot. Ki kell dobni őt a táborból, és kész!"

  Michel Hidalgo (a francia válogatott történetének egyik legsikeresebb szövetségi kapitánya, az 1984-es Európa-bajnok csapat szakvezetője): „Anelka cselekedete megvetésre méltó. Nem kell többé viselnie a francia válogatott mezét, véleményem szerint nem is fogja. Megdöbbentő kifejezéseket használt."

  Roselyne Bachelot sportminiszter közleménye: „A csapatra nehezedő hatalmas nyomás sem magyarázhatja meg az efféle fegyelmezetlenséget. A futballistáknak nem szabad elfelejteniük, hogy Franciaországot képviselik, és nagyon sok fiatal példaképként tekint rájuk. Ez pedig visszafogottságra és méltóságra kötelez."