Francia bajnokság és válogatott |FFF|
 • báttyó02
  #1463
  Kirakták a keretből Anelkát - hivatalos

  Elképzelhető, hogy Nicolas Anelkát, a labdarúgó-világbajnokságon rosszul szereplő francia válogatott támadóját idő előtt hazaküldik Dél-Afrikából azt követően, hogy összetűzésbe keveredett Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal. A francia táborból más furcsa hangok is kihallatszanak.

  A France Football információja szerint a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) Dél-Afrikában tartózkodó vezetői ma vizsgálják Nicolas Anelka fegyelmezetlenségét. A csatár a Mexikó elleni csütörtöki mérkőzés (0–2) szünetében keveredett összetűzésbe Domenech kapitánnyal, aki a szem- és fültanúk szerint határozottan, de emberi hangon figyelmeztette: ha nem tartja be a taktikai utasításokat, lecseréli.

  A Chelsea támadója erre olyan trágár hangnemben reagált, hogy mondandója szelídített változatát is vonakodva olvasták be a francia rádiók szombat reggeli lapszemléiben. Domenech lecserélte a magáról megfeledkező – ám a meccs után mosolygósnak, szinte elégedettnek, büszkének mutatkozó – futballistát, és a második félidőre már André-Pierre Gignac futott ki helyette a pályára, ezek szerint egyáltalán nem taktikai okokból.

  Domenech bocsánatkérést vár játékosától, aki azonban egyelőre nem hajlandó erre.

  Nem Anelka iménti esete az egyetlen bizonyítéka annak, hogy a francia keretben valami kezdettől nincs rendben.

  Ugyancsak a Dél-Afrikában dolgozó francia újságírók számoltak be arról, hogy William Gallas, a „kékek" egy másik vezéregyénisége a mexikóiak elleni mérkőzés után olyan kézmozdulattal adta tudtára a legnépszerűbb francia televízió, a válogatott mérkőzéseit közvetítő TF1 munkatársának, hogy nem kíván nyilatkozni, „ami nem válik a dicsőségére".