• dez
    #491
    "Miért lenne butaság?"
    -- Mert messze nem egy 386-nak felel meg, LOL! És a "sok kidobott fícsör" valójában csak néhány fícsör, a többi annak szükséges velejárója. És az előzők hiányában sem olyan rossz, mint beállítottad.

    Remélem, most már látod, hogy ez a 386-os dolog mennyire nem igaz, és ujragondolod a következtetéseidet.

    "Szerinted, ha értelmetlen az out-of-order végrehajtás, akkor miért használják x86-on?"
    -- Nem mondtam, hogy értelmetlen. Még le is írtam, nagyrészt mi az értelme.

    "Mondtam, hogy volt?"
    -- Csak közvetve, azáltal, hogy azt mondtad a PPE-re, hogy egy 386-osnak felel meg.

    "Teljesen félreértelmezed. Szó nem volt SPE-kről. A PEE működéséről beszélünk. A párhuzamosítás azt jelenti, hogy amíg egy utasítás adatra vár, addíg egy másik végrehajtódhat."
    -- Figyu, a "párhuzamosítás" fogalma a Cell esetén úgy értelmezendő, hogy a PPE is teszi a dolgát, meg az SPE-k is. Amit te írsz, az amúgy is úgy történik.

    "Akkor pontosítok: az in-order működést a fordító "nem teljesen" kompenzálja, a branch prediction hiányát viszont "nem igazán"."
    -- Fogd már fel, hogy van branch predicion, csak az in-order rendszer miatt nincs szükség olyan bonyolultra, mint egy out-of-order proci esetén.

    "Mert akkor nem tudja a debugger kitalálni, hogy melyik sor hajtódik végre éppen, és hogy melyik változó épp milyen címen, vagy melyik registerben van tárolva."
    -- Te valamit nagyon keversz. Gondolj bele, van egy C kódod, nem mindegy, hogy a fordító hogy fordítja le? Fordíthatja, ahogy akarja. A debuggernek nem szabad számítania annak, hogy a kód a proci számára mennyire optimális vagy nem optimális.

    "Próbáld ki."
    -- Hogyan, nincs PS3 SDK-m.

    "Szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz."
    -- Már hogy a francba ne lenne? Na jó, én itt nem kezdem el kifejteni az egészet, jobb lesz, ha inkább utánanézel. Ha már magadtól nem tudod végiggondolni.

    "A lényeg, hogy a PPE-ből kispórolt tranzisztorokból lettek az SPE-k. Összesen a Cell kb. annyi tranzisztorből áll, mint egy átlagos x86 proci."
    -- Ez nem igaz. A Cell kb. 200 millió tranyóból áll, ez a Pentium D-nek felel meg, amiben ráadásul több mega L2 van! Nézd már meg, hogy milyen nagy chip a Cell!

    "Olvastam valamelyik cikkben."
    -- Felejtsd el gyorsan.

    "Lehetséges. De ez akkor is kevesebb, mint amit egy x86 tud."
    -- Ez pontosan annyi, amennyit egy P4 tud. A K7/K8 meg 3-at tud. (Jó esetben.)

    "A fördító önmagában kevés."
    -- Ez bármiről elmondható.

    "Igen. Meg azt is mondja, hogy sokféle feladatra jó. De azt konkrétan sehol nem mondja, hogy játékra olyan jó lenne (persze azt sem, hogy rossz)."
    -- Ezt az IBM és a Sony mondja (előbbi véleménye talán autentikusabb). Ha nem értene ezzel egyet, szóvá tehette volna.