• dez
    #404
    "Ezek közül a Mercenary-t ismerem. A játékmenete valóban nagyon komplex volt, de nem erről beszéltem. Sajnos manapság nem a játékmenetre gyúrnak, hanem grafikára."
    -- Én viszont a lényegi játékmenet összetettségéről beszéltem, és hogy ahhoz önmagában nem kell olyan sok kakaó. Nem hogy egy PPE, egy 6502-es is sokmindenre elég volt. Most az, hogy a játékban részt vevő elemek hány poligonból állnak, és más efféle egy másik része a dolognak. És itt jött az, hogy utóbbiak kezelésébe az SPE-k is nagyban besegítenek.

    "A komplexitás a megvalósítás részleteiben van. A világot realisztikussá és élővé tenni iszonyat sok munka."
    -- Nyilván. Egy város kvázi-élethű szimulációja már minden szempontból nagyon komplex dolog. De a legtöbb játékban nincs erre szükség.

    "De hogy tisztázzuk : arról akarsz meggyőzni, hogy régen kevesebb ember, kevesebb idő alatt, nagyságrenddekkel gyengébb gépekre ugyanolyan komplex játékokat készített?"
    -- Nem egészen. Egyrészt nem ugyanolyan, de nem is annyival egyszerűbbet (adott kivételes esetben, a legtöbb játék persze viszonylag egyszerű volt, bár néha elég cseles technikai megoldásokkal ekkor is, éppen a kis teljesítmény miatt), másrészt nem minden szempontból.