BiroAndras#366
"A 100000 művelet van meg egytízezred mp alatt."
Tehát ennyit veszítessz a másolgatással.
"Hát ez az, hogy 10-20 MHz-ből is sokat ki lehet hozni."
Sokat, de messze nem annyit, mint 3GHz-ből. Nem tudom mit kell ezen magyarázni.
"Én is 3D-ről beszélek. Az, hogy sokkal több a poligon, nem feltétlenül növeli annyival a komplexitást, csak a proci (és a GPU) terhelését."
Nem a poligonok számáról van szó, hanem arról, hogy egy 3D vektoros világot kezelni sokkal bonyolultabb, mint egy 2D négyzetrácsosat. Pl. megállapítani, hogy mire klikkelt a júzer.
"Én sem ilyen egyszerű táblás játékokról beszélek."
Hanem?
"Ha távolságokat mérnek, akkor oly mindegy, hogy egy nagyobb vagy egy kisebb poligont metsz a próbált iránysugár."
Más algoritmusoknál probléma a méret. Pl. itt is lehet négyzetrácsa leképezni, és azon keresni (RTS-eknél gyakori).
"Azért buta a többség, mert lusták (ohh, bocs, nincs elég idejük) jobbat csinálni. De ebből nem következik, hogy régebben még butábbak voltak."
Csak nézd meg a régebbi játékokat. A régi RTS-ekben pl. nem volt AI, hanem az ellenfélnek a pályaépítők rakták le az épületeit, és állították be a gyártást, és a kész egységeket egyszerűen ellened küldte a gép. A mostani játékunkban viszont az AI maga épít fel mindent, gyűjt erőforrást, kitalálja, hogy mit kell gyártani, az egységekből csapatokat képez, megkeresi a védelmed gyenge pontjait, stb.
"Egy játék esetén hol kell sokmilliónyi hozzáférés ilyenekben?"
Útkeresés, AI.
"Szerintem ott létrehozhatók pártíz KB-os adatmezők, amik szépen elférnek egy SPE local ramjában."
Nem, mert nem tudható előre, hogy a gráf melyik pontja kell majd legközelebb.
Mondjuk valamilyen szinten megoldható, ha nem túl nagy a gráf (pl. valamilyen módszerrel szektorokra bontjuk). De akkor is ott van még az a probléma, hogy az SPE-k teljesítménye SIMD utasításokra van megadva, más jellegű feladatoknál lényegesen lassabbak.
"Ja, arról még nem is beszéltünk, hogy valószínűleg egy SPE láthatja a többi ramját is, csak az azokhoz való hozzáférés lassabb"