kobaltaelezo#69
Pro:
Ahogyan laikusként láttam a képeket,nekem biztatónak tűnt a forma, a tájolás, az hogy a forma, és a műholdas felvétel alapján nem egyedüli építményről van szó. Mindenképpen megéri hogy végigvigyék a projektet.
1.Lehet hogy piramis. 2.Lehet hogy a piramis valóban régebbi mint a többi, és ez a piramisok "evolúciójának" lehetne egy szép bizonyítéka, még akkor is ha csak kőlapok vannak egymás felé téve. Lehet hogy az ősök, fogtak egy hegyet, betakargatták kőlapokkal, és ilyenek voltak az első piramisok.Persze sok a lehet, éppen ezért kell ásni ezerrel, szóval hibás a tudományos világ sündisznó pozíciója.
Kontra:
Arra én is kíváncsi lennék, hogy miért éppen most fedeződött fel hogy az - illetve azok, mert ugye több építményről is szó van - piramis.
Semir bá' ült a verandán, a hintaszékben kávézott? Elnézett a közeli hegy felé, majd hirtelen beleprüszkölt a kávéba, hanyattesett a hintaszékkel, aztán felkiáltott: "Hűba'meg ez egy piramis!" ???
Nem kéne nacionális síkra terelni ezeket a dolgokat, kívülről Zahi Hawass is undorítónak tűnik amikor látszólag szándékosan igyekszik úgy szelektálni a kutatásokat hogy az kizárólag az egyiptomi nép nagyszerűségét tükrözze...persze ebben remélem tévedek. De a bosnyákokat felhozni egy olyan piramissal kapcsolatban amire azt mondák ők maguk, hogy 12000 éves.... ez már őket teszi nevetségessé. Ha csak abba belegondolunk, hogy pl. genetikailag hol vagyunk mi magyarok a honfoglalóktól mondjuk ezer év alatt, akkor el lehet képzelni hogy 12000 év alatt mennyire lehet bosnyáknak mondani a piramist... Persze ha előcibálnak a piramisból egy ékes óbosnyák nyelven írott valódi bizonyítékot akkor megkövetem őket, hiszen az a kulturális folyamatosságot jelenti, amiben egy nép önmagát definiálja. A legmesszebbmenőkig megértem azt is, hogy sajátjuknak érzik, hisz náluk van. Legyenek is rá büszkék. De nemes, emberi módon, és ne valamiféle posztháborús reakciósorozat legyen ebből a feltételezett szenzációból.